S-au ales cu dosare penale după cheful de Florii

0
136

Mai mulţi doljeni s-au ales cu dosare penale, de Florii, după ce au fost prinşi de poliţişti la volanul unor autoturisme, în ciuda faptului că erau “cu chef”. Unul dintre cei sancţionaţi a primit dosarul penal “cadou”, chiar de ziua lui, pentru că, în loc să-şi vadă de petrecere, după ce a băut, a plecat la plimbare cu maşina, deşi avea doar 16 ani.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii doljeni au ieşit în trafic, în cursul zilei de duminică, în cadrul unor activităţi menite a preveni evenimentele rutiere generate de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi oamenii legii chiar au dat peste mai mulţi doljeni, care chefuriseră, probabil, de Florii, apoi urcaseră la volan. Astfel, lucrători din cadrul Formaţiunii Rutiere Segarcea aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-au depistat în trafic, în jurul orei 21.00, pe Aurel Constantin, de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism Mazda având o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Câteva ore mai târziu, la 23.50, pe strada “Dealului” din oraşul Segarcea, un alt echipaj al Poliţiei Rutiere Segarcea a oprit un autoturism Dacia 1310 la volanul căruia se afla Florin Guţă, de 42 de ani, din localitate. Oamenii legii l-au testat pe bărbat cu etilotestul, rezultatul fiind o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi seară, în jurul orei 22.30, un echipaj din cadrul cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 14 Bârca care acţiona în comuna Măceşu de Sus, a opri în trafic un autoturism Peugeot, la volanul căruia a fost identificat Florin O., de 16 ani, din comuna Gighera. Tânărul nu avea permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule şi mai consumase şi băuturi alcoolice, la testare rezultând o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la cea mai aporpiată unitate medicală, unde, însă, a refuzat recoltarea probelor biologice.

Tot cu un refuz de recoltare a probelor biologice au avut de-a face şi poliţiştii din Calafat. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.00, un echipaj de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat l-a oprit în trafic, pe o stradă din localitate, pe Ciprian Popescu, de 21 de ani, din Calafat, care conducea un autoturism marca Audi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, după cum s-a dovedit în urma verificărilor. Ba mai mult, în timp ce-l legitimau, poliţiştii au observat că tânărul mirosea a alcool, aşa că i-au cerut să sufle în etilotest. Potrivit oamenilor legii, acesta a refuzat testarea, a fost condus la Spitalul Municipal Calafat în vederea recoltării de probe biologice, însă a refuzat şi acest lucru. Asta însă, nu l-a scăpat de dosarul penal.

“În toate cazurile au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fie că persoanele respective s-au supus testării, fie că au refuzat acest lucru. În cazul posesorilor de permise depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, acestea le-au fost reţinute în vederea suspendării, iar în celelalte două cazuri se efectuează cercetări şi pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.