Recital susţinut de pianista Mirabela Dina şi invitaţii ei

0
128
Mirabela Dina

Stagiunea de muzică de cameră a Filarmonicii „Oltenia” continuă cu un recital extraordinar susţinut – astă-seară, de la ora 19.00 – de pianista Mirabela Dina şi invitaţii ei: Octavian Gorun (vioară), Ciprian Ion (flaut), Liviu Chisăr (clarinet), Adela Liculescu (pian) şi George Bosnea (violoncel).

În program: Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 5 în Fa major pentru vioară şi pian, op. 24, „a Primăverii”; Astor Piazzolla – „Patru anotimpuri în Buenos Aires” (aranjament pentru flaut, clarinet şi pian); Maurice Ravel – Suita „Ma mère l’oye” pentru pian la patru mâini; Dmitri Şostakovici – Trio în Mi minor pentru vioară, violoncel şi pian, op. 67. Preţul biletului este 10 lei (5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari).

Născută la Craiova, în 1976, Mirabela Dina a început studiul pianului la 4 ani. Doi ani mai târziu, a fost prezentată renumitelor profesoare Ioana Minei şi Ana Pitiş de la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, de a căror îndrumare profesională a beneficiat pe întreg parcursul educaţional. Ca solistă, a debutat la 10 ani, când a interpretat, în compania Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, Concertul în Re major de J. Haydn.

După absolvirea Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti (promoţia 1995), a început studiul la Hochschule fur Musik din Koln, la clasa profesoarei Karin Merle. De altfel, începând din anul 2007, este cadru didactic universitar al acestei instituţii. Ca profesor, susţine cursuri de măiestrie artistică în Buenos Aires, La Plata (Argentina), Bucureşti, Craiova şi a fost deseori invitată să facă parte din juriul Concursului „Jugend musiziert” din Germania.

Violonistul Octavian Gorun, flautistul Ciprian Ion şi clarinetistul Liviu Chisăr deţin, în prezent, statutul de solişti instrumentişti ai Filarmonicii „Oltenia”, instituţie în a cărei Orchestră Simfonică activează, ca violoncelist, şi George Bosnea. Cât despre tânăra pianistă Adela Liculescu, aceasta este elevă în clasa a XII-a în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova.