Scandal la PSG, după eliminarea din Champions League

0
582

Echipa din fotbalul mondial care a investit cel mai mult în ultimul deceniu, PSG, a ratat pentru încă un sezon şansa de a câştiga în premieră Champions League, fiind eliminată prematur din competiţie, în faza optimilor, de Real Madrid (1-0 şi 1-3). După returul de pe “Bernabeu”, în care gazdele au marcat trei goluri într-un sfert de oră, profitând de gafele colosale ale parizienilor, reuşind remontada, la PSG s-a declanşat scandalul.

Răfuieli au fost şi în vestiar, la final, între Neymar şi Donnarumma, brazilianul reproşându-i portarului italian greşeala enormă de la golul egalizator. Cei doi au fost la un pas de bătaie, fiind despărţiţi de coechipieri.

Totodată, Nasser Al-Khelaifi, preşedintele clubului PSG, şi directorul sportiv, brazilianul Leonardp, s-au năpustit în vestiarul arbitrilor, pentru a le cere socoteală pentru validarea primului gol marcat de Karim Benzema. De asemenea, omul de afaceri din Qatar a ameninţat un angajat al echipei gazdă strigând “Te omor”, pentru că îl filma.

Olandezul Danny Makkelie, centralul care a făcut praf semifinala Euro 2020, dintre Danemarca şi Anglia, a notat incidentele de la vestiare în raportul său. “Preşedintele şi directorul sportiv al PSG s-au comportat agresiv şi au încercat să intre în vestiarul arbitrilor. Când arbitrul le-a cerut să plece, aceştia au blocat uşa şi preşedintele a rupt în mod deliberat steagul unuia dintre asistenţi” notează Onda Cero, postul de radio la care este analist şi Gică Craioveanu. Al-Khelaifi ar fi intrat în vestiarul arbitrilor şi la meciul tur, la Paris, pentru a pune presiune pe brigadă.

“Decizia nu a fost corectă la faultul asupra lui Donnarumma, chiar dacă acesta a ratat mişcarea. Este imposibil să nu consulţi VAR în acel moment”, a declarat Leonardo.

Şi antrenorul Pocchettino şi-a scuzat eşecul prin decizia luată de arbitri la golul egalizator. “Este o ruşine, mă întreb ce face VAR-ul, golul ăsta a schimbat totul. Este o mare greşeală făcută de arbitri şi greu de acceptat. Pot spune că este incredibil că se întâmplă asta în 2022, nu îmi vine să cred. Fotbalul este despre emoţii, jucătorii au fost furioşi după aceea şi au făcut greşeli. Este greu să gestionezi o echipă după astfel de evenimente. Aceasta este o mare nedreptate pentru mine. Am fost superiori Realului în trei sferturi din timp în dubla confruntare” a spus antrenorul argentinian.