Premierul Nicolae Ciucă : vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România

0
250

La staţiile de benzină din Craiova s-au format, ieri seara, cozi interminabile, după ce au apărut informaţii că preţul se ridică astăzi la 10 lei/litru. De exemplu, staţiile Rompetrol au schimbat ieri preţul de trei ori, ajungând seara la 9 lei pe litru. Şi nu doar staţiile Rompetrol, aproaper toate staţiile de pa Calea Severinului au schimbat preţul din mers şi în toiul zilei. Totul a plecat de la o postare pe Facebook în legătură cu o benzinărie MOL din Arad, care de ieri de la prânz majorase preţul la benzină la 11 lei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat tot aseară că nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. “Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut miercuri seara un apel la calm şi a îndemnat oamenii să nu stea la cozi la benzinării, dând asigurări că există suficiente stocuri de carburant şi nu sunt argumente pentru creşteri explozive ale preţurilor.

Premierul Nicolae Ciucă a informat, astăzi, că vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România, iar ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat verificările necesare şi se vor aplica sancţiuni “drastice” pentru cei care încalcă legea. “România este o ţară sigură, în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să includă şi stabilitatea economică. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare reală economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetăţenii şi mediul de afaceri”, a declarat prim-ministrul, la Palatul Victoria.