Criminalul de la Malu Mare, menținut în spatele gratiilor

0
239

Magistrații Tribunalului Dolj au menținut, joi, măsura arestării preventive față de Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova, cel care l-a ucis, pe malul Jiului, la Malu Mare, pe Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor calificat – comis cu premeditare şi prin cruzimi -, întrucât victima avea nu mai puţin de 27 de plăgi, pe care i le-a provocat cu un cosor şi un cuţit, iar acum se așteaptă rezultatul expertizei medico-legale psihiatrice.

Consilierului juridic de la CET II Craiova, Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, care l-a ucis, pe malul Jiului, la Malu Mare, cu 27 de lovituri de cosor şi cuţit, pe craioveanul Ion Lucian Dinulescu, rămâne în spatele gratiilor, conform hotărârii de joi, 8 martie a.c., a Tribunalului Dolj: „Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Stoica Vasile Claudiu, măsură dispusă prin Încheierea nr. 213/2017 din data de 19.08.2017 a Tribunalului Dolj. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 08.03.2018”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Judecătorii craioveni așteaptă acum rezultatul expertizei medico-legale psihiatrice dispusă în cauză.

Crima s-a petrecut pe 17 august

Reamintim că trupul victimei, Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, din Craiova, a fost găsit pe 17 august 2017, seara, pe malul Jiului, în comuna Malu Mare. În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că autorul, Claudiu Vasile Stoica (38 de ani), şi victima, Ion Lucian Dinulescu (42 de ani), ambii din Craiova, se cunoşteau şi erau colegi de serviciu, lucrând în cadrul Complexului Energetic Oltenia, inculpatul – în calitate de consilier juridic –, în timp ce victima era liderul unuia dintre sindicatele acestei unităţi. Autorul a spus că a căutat o ocazie de a se răzbuna, pentru că, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani. Mai exact, Dinulescu îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza şi îl va vinde în profit, însă, în realitate, el a pierdut atât acea sumă, cat şi altele, în total circa 3.000 de euro. Mai mult, Stoica a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu şi urmare a faptului că, acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei maşinii şi nu a vrut să recunoască niciodată.

Pe 17 august, dimineaţa, Stoica l-a luat pe Dinulescu cu maşina sa, o Kia Ceed roşie, şi au mers în extravilanul localităţii Malu Mare, pe malul râului Jiu, la pescuit. Dinulescu s-a dezbrăcat de bermude şi tricou lăsându-le în maşină, a luat o undiţă de la Claudiu Vasile Stoica şi s-a apucat de pescuit. Stoica avea în portbagajul maşinii un cuţit de bucătărie, precum şi un cosor, pe care de la început a intenţionat să le folosească. Și-a lovit victima mai întâi cu cosorul, până i s-a rupt coada, apoi a luat cuţitul de pe mal şi a continuat să-l lovească pe Dinulescu până când n-a mai mişcat. Mai mult, când a intenţionat să scape de obiectele victimei, a observat că în portofel este o bancnotă de 200 lei, pe care şi-a însuşit-o, după care a aruncat portofelul. Cu ocazia autopsiei, s-a constatat prezenţa a 27 de plăgi, pe trupul victimei, dintre care 10 penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.