Vizita premierului Sorin Grindeanu la Bruxelles

0
75

grindeanu bruxellesPremierul Grindeanu: Este necesară relansarea proiectului european în jurul ideii de unitate

Premierul Sorin Grindeanu a avut ieri, la Bruxelles, o serie de discuţii cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, cu Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, precum şi alţi lideri europeni, între care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, şi  Antonio Costa, premierul Portugaliei.

În cadrul discuţiilor, şeful Executivului a susţinut necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene. “România este determinată să se implice activ în susţinerea unei Uniuni consolidate, bazate pe coeziune, solidaritate şi în spiritul valorilor fundamentale. Este nevoie de o abordare inclusivă, în format de dialog deschis participării tuturor statelor”,a afirmat prim-ministrul român.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a subliniat că pentru România sunt importante politicile privind fondurile de coeziune şi politicile agricole comune.

Prim-ministrul Grindeanu a avut aceste discuţii în contextul participării la reuniunea PES, de la Bruxelles.