„U” Craiova lămureşte „cazul Robert Petre” şi răspunde atacurilor Gsp

0
281

Clubul Universitatea Craiova a emis un comunicat de presă prin care lămureşte situaţia jucătorului Robert Petre, care a debutat în Liga I la meciul cu FC Voluntari şi a cărui utilizare fusese contestată de gruparea ilfoveană. Oficialii anunţă că juniorul a fost legitimat după ce fusese declarat liber de contract de către comisiile FRF şi totodată înainte de a intra în vigoare interdicţia la transferuri, care oricum nu se referă la jucători liberi de contract. De altfel, FC Voluntari şi-a retras ieri contestaţia depusă, conducătorii clubului realizând că aceasta este inutilă. Totodată, clubul din Bănie ia atitudine faţă de atacurile constante ale unui ziar din Bucureşti la adresa Ştiinţei, pe care o denumeşte în sens peiorativ „Craiolguţa”.

Iată comunicatul emis de clubul Universitatea Craiova:

„Este trist că un ziar de calibrul GSP a devenit “trompeta” de serviciu a unui personaj ce s-a străduit din răsputeri să distrugă “Știinţa”. Este trist că toate articolele ce denigrează “Știinţa”, apărute în ziarul dumneavoastră, sunt nesemnate. Este trist că orice elucubraţie a personajului de tristă amintire, apărută după miezul nopţii, este preluată în maxim 30 de secunde de ziarişti dedicaţi. Este trist că angajaţii dumneavoastră îşi refuză o minimă încercare de a respecta deontologia profesională, de a se preface măcar că încearcă să se documenteze. Un simplu telefon la sediul clubului Universitatea Craiova, un simplu mail la departamentul de comunicare sau un telefon la jucătorul Robert Petre ori la avocatul dânsului ne-ar fi scutit să cerem acest drept la replică. Se pare însă că pentru anumiţi ziarişti anonimi este mai important să promoveze non-valoarea decât să aprecieze debutul în Liga I a doi tineri de 18 ani. Cât priveşte legitimarea jucătorului Universităţii Craiova Robert Petre facem următoarele precizări:

– în data de 19.02.2015 s-a întocmit tranzacţia de încetare a raporturilor contractuale dintre jucătorul Robert Petre şi lichidatorul judiciar al echipei familiei de tristă amintire.

– la data de 25.06.2015 prin hotărârea nr. 1184/2015 în dosarul 12049/63/2007 de pe rolul tribunalului Braşov s-a confirmat tranzacţia de către judecătorul sindic.

– la data de 30.06.2015 CNSL a FRF a pronunţat în dosarul 105/CL/2015 o hotărâre irevocabilă prin care a constatat încetarea raporturilor contractuale.

-la data de 03.07.2015 Robert Petre a devenit jucătorul Universităţii Craiova şi asta cu mult înainte de a se primi interdicţia de transferuri din data de 08.10.2015

Să nu uităm că lui Robert şi multor altor copii talentaţi le-a fost interzis, de către acelaşi personaj, pentru mai mult de un an de zile dreptul de a se antrena sau de a juca în competiţii fotbalistice.

Profităm de această ocazie pentru a vă atrage încă odată atenţia să nu mai folosiţi numele de “Știinţa Craiova”, ori sintagma “Campioana unei mari iubiri” pentru diferite SRL-uri obscure. Acestea sunt mărci înregistrate ale Universităţii Craiova ce a revenit în Liga I în anul 2014 după o pauză de 20 de ani. Pentru a înţelege mai bine ce s-a întâmplat în anul 1994 vă ataşăm hotărârea judecătorească pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Dacă o veţi citi cu atenţie, în special de la pagina 12- alineatul 4, veţi înţelege că Asociaţia înfiinţată în anul 1994 este o societate nouă fără nicio legătură cu Universitatea Craiova. Veţi înţelege că timp de 19 ani, până când Știinţa a revenit în Liga a II-a (cu toate că în ultimul sezon în care activase terminase pe locul 7 în Liga I), Craiova fotbalistică a trăit cu o clonă. Este trist că toţi am crezut, am iubit şi am suferit pentru o echipă ce nu era ceea ce am crezut. Este bine totuşi că în aceşti 19 ani nu Universitatea Craiova a fost cea batjocorită, retrogradată şi dezafiliată, ci diverse SRL-uri sau asociaţii înfiinţate peste noapte. Dacă după ce aţi citit veţi avea nevoie de mai multe lămuriri sunaţi-i pe cei ce au înfiinţat noua asociaţie în 1994, fără nicio legătură cu Universitatea Craiova. Noi i-am întrebat şi toţi ne-au spus aceleaşi lucruri: Asociaţia nu a avut niciodată legătură cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, cu performanţele Craiovei Maxima. Pentru a elimina orice dubiu vă ataşăm şi actele de înfiinţare ale Asociaţiei din care se vede clar că patrimoniul ei este format din suma de 210.000 lei reprezentând cotizaţii ale membrilor fondatori. Nimic altceva”