Angajaţii de la Filantropia donează 2% pentru reabilitarea capelei spitalului

1
349

Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Filantropia din Craiova au decis să direcţioneze 2% din impozitul pe venit în scopul reabilitării capelei care deserveşte unităţii sanitare. Medici, şefi de secţie, asistenţi medicali şi chiar angajaţi din cadrul personalului auxiliar au fost de acord să contribuie prin cota de 2% la reabilitarea lăcaşului de cult. 

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Clinic Municipal Filantropia din Craiova şi-au amintit că ne aflăm în perioada Postului Mare, aşa cum este cunoscut Postul Paştelui în tradiţia creştin ortodoxă, şi au decis să contribuie financiar pentru reabilitarea şi dotarea lăcaşului de cult din spatele maternităţii. Decizia lor vine în contextul în care bugetul unităţii sanitare a avut mult de suferit pe fondul acumulării unei datorii istorice de aproape 4 milioane de lei, ce nu permite prea multe reparaţii. Cota de 2% din impozitul pe venit este, aşadar, una dintre puţinele soluţii de reabilitare a capelei, mai ales în contextul în care prin priorităţile de anul acesta figurează repararea unor clădiri în care primesc îngrijiri medicale bolnavii.

Şi managerul spitalului a donat 2% pentru capelă

Chiar şi managerul unităţii sanitare, asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, a ales să direcţioneze cota de 2% din impozitul datorat statului către capela „Sfântul Pantelimon”. „Şi eu tot pentru capelă m-am hotărât să dau aceşti bani, pentru că, în fond, îi dăm Bisericii şi trebuie să avem grijă de sufletul nostru. Le mulţumesc colegilor că sprijină capela spitalului, este un lucru foarte bun ceea ce au făcut”, a declarat managerul Spitalului Filantropia. Preotul Adrian Claudiu Pîrvu, care slujeşte la Capela „Sfântul Pantelimon”, a adăugat că banii strânşi vor fi folosiţi pentru a aduce unele îmbunătăţiri la sistemul de sonorizare existent în lăcaşul de cult şi pentru reparaţii ulterioare.

Ce reprezintă cota de 2%?

Normele metodologice privind direcţionarea unui procent de 2% din impozitul pe venit au fost publicate în Monitorul Oficial în februarie 2008. Astfel, fiecare contribuabil are posibilitatea să direcţioneze suma reprezentând 2% din venitul net anual impozabil către o organizaţie non-profit aleasă de el.

Există numeroase domenii care pot fi sprijinite prin această contribuţie, începând cu categorii defavorizate precum şomerii, persoanele fără niciun fel de venit sau persoanele cu handicap, dar şi domenii precum cultura sau protecţia mediului. Orice salariat are, astfel, satisfacţia de a fi util comunităţii din care face parte. Trebuie ştiut faptul că direcţionarea acestui procent din venit reprezintă o opţiune şi nu o obligaţie.

1 COMENTARIU

Comments are closed.