La graniţele României cu Ungaria, 122 de migranţi ilegal, depistaţi de poliţiştii de frontieră români

0
311

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Turnu au depistat 122 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport. Șoferii mijloacelor de transport sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, un cetățean moldovean, respectiv un turc, conducând autoutilitare înmatriculate în România, respectiv un ansamblu rutier format din cap tractor înmatriculat în Cehia și semiremorcă înmatriculată în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți și panouri de izolație pentru societăți comerciale din Franța, Ungaria și Austria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 98 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India și Nepal, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare condusă de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 24 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Etiopia și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani.

În toate cazurile, majoritatea cetăţenilor străini depistaţi în tentativă de trecere frauduloasă a frontierei sunt intraţi legal în ţara noastră, în baza documentelor personale.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.