Şi anul acesta, Bursa „Ion Dogaru” merge către un student merituos

0
1881

       În urmă cu un an, Consiliul de Administraţie al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova a înfiinţat Bursa „Ion Dogaru”, susţinută financiar de Centrul de Crecetări Juridice şi de Drept Privat, prin care sunt răsplătite eforturile studenţilor. În acest an, bursa, în valoare de 2.000 de lei, a fost acordată unei tinere din judeţul Mehedinţi, studentă în anul II, care a re o poveste aparte, pentru rezultate deosebite obţinute atât în cadrul procesului de învăţământ, cât şi în cel al implicării în activităţile extracurriculare.

       În memoria acad.  Ion Dogaru, cel care a pus bazele Facultăţii de Drept a universităţii Din Craiova, în urmă cu 30 de ani, s-a instituit bursa care  îi poartă numele, menită să-l premieze pe cel mai bun student. „Încurajăm, astfel, atitudinea participativă a studenţilor, susţinerea eforturilor acestora de a se implica în cadrul manifestărilor dedicate lor şi recompensăm rezultatele distictive obţinute”, a precizat prof.univ.dr. Gabriel Olteanu, prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova. În urmă cu cîteva zile, a fost desemnat şi câştigătorul.

Este vorba de o tânără,  Andra – Loredana Ţucă, din judeţul Mehedinţi, care are o poveste aparte. Rezultatele vorbesc de la sine, obţinute în condiţii deficile, dar va spune chiar ea, în câteva cuvinte prin ceea ce a trecut: „Nu pot să spun decât că sunt foarte fericită. Când am primit vestea, în sfârşit am simţit că pot să mă bucur din nou. Eu şi sora mea geamănă am trecut prin cele mai dificile momente, pierzând, de curând, pe cea mai importantă, scumpă şi dragă persoană din viaţă, pe bunica noastră care ne-a crescut. Simţim că , prin această bursă, ea ne răsplăteşte toate suferinţele, că este peste tot cu noi şi ne ţine pumnii strânşi de fiecare dată”, a subliniat tânăra studentă.

Aceasta promite că va face carieră în domeniul ştiinţelor juridice. „Nu spun vorbe mari, dar voi munci în continuare să-mi îndeplinesc visul, acela de a profesa în domeniul ştiinţelor juridice şi să o fac pe bunică mândră de mine, deoarece ştiu că, de acolo de Sus, ea ne priveşte. Sora mea geamănă este cea care îmi dă mereu putere, încredere şi împreună reuşim în tot ceea ce ne propunem. Suntem amândouă mulţumite că sunten studente aici. Nu credeam niciodată că o să am atât de mulţi colegi minunaţi, care să-mi devină prieteni, şi foarte multe cadre didactice care să-mi fie modele în viaţă. Nu pot decât să mulţumesc domnului Decan şi corpului profesoral pentru bursa care mi-a fost acordată”.