Ateliere de muzică și de creaţie populară pentru copiii din Centrul social „Best Life”

0
543

Continuarea parteneriatului dintre Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Dolj și Centrul social multifuncțional „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei, pe parcursul acestui an, bucură zeci de copii, care vor putea participa în perioada următoare la noi ateliere de muzică și de creaţie populară. Cele două ateliere, „Ca la țară” și „Să ne împrietenim cu muzica”, se vor desfășura în perioada 16 februarie – 8 iunie, de două ori pe lună, în zilele de vineri, în intervalul orar 14.00-16.00, în Galeriile „Cromatic” ale CJCPCT Dolj.

«În cadrul atelierului „Ca la țară” copiii vor avea ocazia să descopere frumusețea gospodăriei tradiționale, obiceiurile și specificul vieții la țară, prin materiale foto-video din arhiva instituției. De asemenea, ei vor lucra și aplicat, folosindu-se de materiale oferite cu generozitate de natură, și vor încerca să construiască o gospodărie în miniatură. Atelierul „Să ne împrietenim cu muzica” îi familiarizează pe participanți cu pianul, le face cunoștință cu notele muzicale, îi inițiază în teoria muzicii și solfegiu. De asemenea, în cadrul acestui atelier ei vor studia și muzică tradițională», se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Parteneriatul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu Centrul Social „Best Life” durează de trei ani. În 2015, C.J.C.P.C.T. Dolj a demarat, împreună cu voluntari ai Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, proiectul „Micul artist popular pe urmele bunicilor”, care a mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradițional.