Afacere de familie cu ţigări de contrabandă stricată de poliţiştii SRPT Craiova

0
177

Un craiovean de 51 de ani a fost plasat în arest la domiciliu, ieri după-amiază, pentru contrabandă cu ţigări, după ce, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, în autoturismul său au fost găsite peste 1.200 pachete de ţigări fără timbru de marcaj fiscal. Craioveanul era de mai mult timp în atenţia poliţiştilor de la Transporturi, întrucât la punctul de lucru al unei societăţi comerciale care îi aparţine, din complexul Gării Craiova, au mai fost descoperite ţigări de contrabandă, chiar la vânzare. Mai mult, în luna septembrie a anului trecut, în maşina fratelui său, oamenii legii au descoperit aproape 3000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au organizat, ieri, o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări. Astfel, în baza informaţiilor deţinute, sub coordonarea procurorului de caz, oamenii legii au descins la 6 adrese de pe raza municipiului Craiova, într-o cauză privind infracţiunea de contrabandă cu ţigări, înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În urma percheziţiilor, într-un autoturism care îi aparţine lui Gheorghe Bancă, de 51 de ani, din Craiova, au fost descoperite 1.229 de pachete de ţigări care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal românesc. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, şi a fost prezentat în aceeaşi zi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de instanţă, care l-a plasat, în schimb, pe craiovean, în arest la domiciliu. În plus, autoturismul şi ţigările găsite în interiorul acestuia au fost indisponibilizate de poliţiştii craioveni. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Biroului de Operaţiuni Speciale Craiova şi a două grupe de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj.

„Percheziţiile au fost efectuate atât la locuinţa craioveanului, cât şi în alte locaţii aparţinând unor rude şi persoane apropiate acestuia. Este o acţiune desfăşurată într-un dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, iar bărbatul deţine un magazin în incinta Complexului Gării Craiova, magazin unde vindea fratele său, în vârstă de 47 de ani. Anul trecut, în luna septembrie, poliţiştii l-au depistat având la vânzare 12 pachete de ţigări, fără marcaj fiscal românesc. Întrucât nu era prima dată când îl prind cu ţigări de contrabandă, poliţiştii de la Transporturi au extins verificările, iar în autoturismul bărbatului, un Opel Astra parcat în apropiere, au găsit portbagajul plin. Craioveanul avea acolo 2.990 pachete ţigări de diferite mărci, unele cu marcaj fiscal ucrainian, iar celelalte fără marcaj fiscal. Şi atunci am indisponibilizat autoturismul, precum şi cele 3.002 pachete ţigări de contrabandă, bărbatul de 47 de ani fiind reţinut, apoi plasat sub control judiciar”, ne-a explicat comisar şef Laurenţiu Gulin, comandantul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova.