Mulţescu a primit un fundaş stânga de meserie pentru meciul de la Botoşani / Bucurică s-a alăturat alb-albaştrilor

0
78

Jucătorul care împlineşte mâine 31 de ani a fost transferat de la Concordia Chiajna, cu care se afla în ultimele şase luni de contract

bucuricaGigi Mulţescu era îngrijorat că nu avea niciun fundaş stânga de meserie la dispoziţie pentru meciul de mâine, de la Botoşani, în condiţiile în care titularul postului, Marius Briceag, este suspendat, primind al patrulea cartonaş galben din acest campionat în partida cu FC Voluntari. Pentru a acoperi postul, Mulţescu avea de ales între un jucător de picior drept, Robert Petre, şi un mijlocaş de meserie, Nicuşor Bancu, acesta având stângul ca picior de bază. Speranţele antrenorului Craiovei de a căpăta un fundaş stânga de meserie pentru partida de la Botoşani erau legate de rezolvarea transferului fundaşului stânga Bogdan Bucurică, de la Concordia Chiajna, care a şi fost achiziţionat ieri de clubul din Bănie. „Absenţa lui Briceag ne crează un disconfort, dar avem două soluţii la îndemână. Sper să vină Bucurică, şansele sunt mari să se realizeze transferul, care ar fi şi ultimul din această iarnă” declarase Gigi Mulţescu la conferinţa de presă care a prefaţat partida din Moldova. Ieri, oltenii au plecat spre Botoşani, via Bucureşti, înnoptând în Capitală, unde lui Ivan şi compania li s-a alăturat noul coleg. Bogdan Bucurică a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu gruparea din Bănie, care a achitat 30.000 de euro celor de la Chiajna în schimbul jucătorului care intrase în ultimele 6 luni de contract.

Bucurică, 2 meciuri într-o săptămână cu Botoşaniul

Astfel, Bogdan Bucurică poate juca de două ori într-o săptămână în deplasare contra celor de la FC Botoşani, după ce în etapa trecută a evoluat pentru Concordia Chiajna în partida încheiată 1-1. Bucurică este al şaselea transfer al Craiovei din iarna aceasta, după Mingote, Fajic, Barthe, Dimitrov şi Drăghici. Pe postul lui Bucurică, Concordia l-a transferat pe Dan Popescu, de la FCSB, care evoluase în trecut pentru Oţelul şi ACS Poli.

Bogdan Bucurică împlineşte 31 de ani chiar mâine, în ziua meciului FC Botoşani – Universitatea Craiova. Poate juca atât fundaş stânga, dar şi mijlocaş stânga, fiind un jucător asemănător ca stil de joc cu Vătăjelu. Este originar din Târgovişte, el fiind format la Academia din Nucet. Când şi-a terminat junioratul, Bucurică a fost achiziţionat de formaţia din Liga a II-a francenză, Chateauroux, pentru a care a jucat 10 meciuri în doi ani, marcând un gol. A revenit în România, la CFR Cluj, dar s-a accidentat şi a fost împrumutat la Gloria Bistriţa, dar nici acolo nu a jucat. În cele din urmă, a ajuns la Unirea Alba Iulia şi aici s-a remarcat, înscriind 4 goluri în 85 de partide. Din 2013 joacă la Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în 114 de meciuri şi a marcat două goluri, trecându-şi în cont însă nu mai puţin de 12 pase de gol.