Festivalul Internaţional al Tinerilor Regizori – prima ediţie la Craiova

0
56

teatru 2Departamentul de Arte al Universităţii din Craiova, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” anunţă începerea înscrierilor pentru prima ediţie a Festivalului  Internaţional al Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents 2017”, care se va desfăşura în perioada 28 iunie – 1 iulie a.c. Evenimentul se adresează regizorilor de teatru absolvenţi în anul universitar 2017, studenţilor regizori din ultimul an de studiu (anul III – Licenţă; anul II – Master) ai Facultăţilor de Teatru din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova.

Organizat în colaborare cu Uniunea Teatrală din România (UNITER), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (U.N.A.T.C.) Bucureşti şi Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, festivalul se va desfăşura sub formă de competiţie, dorindu-se o rampă de lansare pentru absolvenţii specializării Regie de teatru. Participanţii se vor prezenta cu producţia de licenţă/disertaţie.

teatru 1Pentru înscrieri, fiecare universitate este aşteptată să desemneze, până la 1 mai, maximum două propuneri  de spectacole. Pe adresa de e-mail artistic@tncms.ro vor fi trimise: numele spectacolului (sau al piesei), numele şi CV-ul regizorului, înregistrări audio-video cu fragmente din spectacol (maximum 15 minute) sau trailer, componenţa echipei de producţie. Organizatorii vor deconta cheltuielile de cazare, masă şi transportul trupei şi decorurilor.

Câştigătorul Marelui Premiu – regie va fi invitat să regizeze un spectacol la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Vor mai fi acordate Premiul I – regie, Premiul I – scenografie, Premiul Publicului, Premiul pentru cel mai bun actor şi Premiul pentru cea mai bună actriţă.