Igor Dodon, întrevedere cu cu ambasadorul SUA la Chişinău

0
44

222Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut ieri, 9 februarie, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, informează astăzi Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, cei doi au discutat despre vizitele pe care preşedintele moldovean le-a efectuat recent la Moscova şi Bruxelles, prilej cu care Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenţionează să iniţieze procedura de denunţare a Acordului de Asociere cu UE.

În timpul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon declara că nu exclude posibilitatea ca după alegerile din 2018 poziţia majorităţii parlamentare, adică a Partidului Socialiştilor, să fie una de denunţare a Acordului de Asociere cu UE, iar el, ca şef al statului, o va susţine.

La rândul său, ambasadorul James Pettit i-a mulţumit lui Igor Dodon pentru “contribuţia la abordarea unitară a procesului de reglementare a diferendului transnistrean în format 5+2”. De asemenea, James Pettit a reafirmat respectul SUA pentru neutralitatea Republicii Moldova, subliniind totodată importanţa cooperării bilaterale în modernizarea forţelor armate ale Republicii Moldova.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această întrevedere, în care informează succint că în cadrul discuţiilor a avut loc un schimb de opinii privind situaţia socio-politică din Republica Moldova, precum şi cu privire la perspectivele de extindere şi aprofundare a colaborării bilaterale. Totodată, Dodon subliniază că l-a felicitat pe ambasadorul Pettit cu prilejul a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre SUA şi Republica Moldova.