Festivalul „Puppets Occupy Street” – Air Edition, între 25 august şi 1 septembrie

0
74

Puppets 1Primul festival de arta animaţiei din România care se desfăşoară exclusiv în spaţii neconvenţionale, creat pentru comunitate, „Puppets Occupy Street” va avea loc, anul acesta, în perioada 25 august – 1 septembrie. Organizatorul evenimentului, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova, a anunţat de curând deschiderea aplicaţiilor pentru Air Edition / Ediţia de Aer din 2017. Fişa tehnică poate fi descărcată de pe www.puppetsoccupystreet.blogspot.ro, apoi trimisă pe adresa puppetsoccupystreet@gmail.com, până pe 1 martie a.c.

Festivalul „Puppets Occupy Street” are caracter necompetitiv şi aduce la un loc companii de teatru private şi artişti independenţi din ţară şi străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat. Programul cuprinde numeroase evenimente cu acces gratuit pentru public – spectacole, ateliere de creaţie, concerte, expoziţii, proiecţii video, video mapping, happening-uri, animaţie stradală, arte vizuale, arte plastice etc., organizate simultan în mai multe zone ale oraşului. De un extraordinar succes se bucură, în fiecare an, cele două parade cu păpuşi supradimensionate şi care alegorice, din deschiderea şi închiderea festivalului.

Puppets 2„Puppets Occupy Street” a fost iniţiat în anul 2014, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Municipal Craiova, un an mai târziu desfăşurându-se Water Edition, iar în 2016 – Fire Edition. În cifre, ediţia de anul trecut a însemnat 221 de evenimente, derulate în 13 spaţii neconvenţionale, cu artişti din 10 ţări (Italia, Turcia, Spania, Argentina, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Venezuela, Ungaria, România) şi un număr total de aproximativ 43.000 de participant.