Modificări în structura învăţământului preuniversitar din Dolj, începând cu 1 septembrie 2021

0
488

Pentru anul şcolar viitor – 2021 – 2022, sunt prevăzute schimbări în structura de învăţământ preuniversitar din Dolj. Cu avizul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj vor fi modificări, unele structuri dispărând, cauza principală fiind scăderea populaţiei şcolare, mai ales în mediul rural.

Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, propunerile pentru modificarea rețelei școlare în învățământul preuniversitar se fac de către Unitățile Administrativ –  Teritoriale (UAT). ”Conform calendarului prevăzut de metodologia aprobată prin OM 5599/2020 în Consiliul de Administrație al ISJ -ului a fost emis avizul conform privind organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Dolj pentru anul școlar 2021-2022. Acest aviz a fost emis în baza propunerilor UAT-urilor. Astfel, față de anul școlar 2020-2021 în rețeaua unităților de învățământ a mai fost introdusă o nouă unitate de învățământ cu personalitate juridică. Este vorba de Școala Româno-Britanică – Partener cu nivel primar”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. La nivelul județului crește astfel numărul unităților de învățământ particular de la 27 la 28.

Se vor schimba şi denumiri

Continuă scăderea populaţiei şcolare din Dolj, semnalul de alarmă fiind tras de mai mulţi ani. Efectele încep să se vadă. Astfel, conform celor hotărâte în CA al ISJ Dolj, începând cu 1 septembrie 2021 mai multe unităţi şcolare vor dispărea sau îşi vor modifica statutul juridic. ”Urmare a propunerilor UAT-urilor vor fi scoase din rețeaua școlară, începând cu 1 septembrie 2021, următoarele structuri: Școala primară Urdinița, Școala primară Desa, Școala Gimnazială Boureni, care trece la comuna Afumați, de care satul aparţine, Grădinița cu Program Normal Criva ( comuna Vârvoru de Jos), Grădinița Nr. 6 Băilești, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Bechet, Grădinița cu Program normal nr. 7 Craiova, care a devenit nivel în cadrul Școlii Gimnaziale “Gheorghe Bibescu” din Craiova, Școala primară Obedin, care este structură a Școlii Breasta, devine Grădinița cu Program Normal Obedin. De asemenea, se vor schimba şi unule denumiri. Astfel, printre altele, Școala gimnazială ”Ioan Grecescu” Brădești va deveni Școala gimnazială ”Petrache Poenaru”, a mai spus Nicoleta Liţoiu.