Primirea de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a ministrului afacerilor externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz

0
101

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit  ieri, pe Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe al Republicii Polone, la Palatul Victoria.

Premierul României și ministrul de externe polonez au subliniat că relațiile dintre cele două state au cunoscut o dezvoltare intensă și dinamică în ultimii ani și au pus accent pe importanța continuării dialogului româno-polonez în baza Parteneriatului Strategic, încheiat în urmă cu 10 ani.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat și teme legate de agenda europeană. Doamna Prim-ministru a prezentat prioritățile Președinției române la Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea de către țara noastră a primei președinții rotative a Consiliului UE, în primul semestru din 2019, reprezintă un moment de o importanță deosebită și o oportunitate pentru România de a-și reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut cunoscute așteptările României în sensul beneficierii de suportul și conlucrarea Poloniei pe linia dată – cu trimitere la dosare relevante cum ar fi Cadrul Financiar Multianual, Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest etc.

În perspectiva celei de-a doua runde de consultări interguvernamentale dintre România și Polonia – prevăzute a avea loc în țara noastră, în 2019 – prim-ministrul a subliniat importanța deplinei implementări a măsurilor din domenii precum securitatea și apărarea, integrarea europeană, afacerile externe, afacerile interne, antreprenoriatul și economia, inovarea, agricultura și turismul, convenite în cadrul primelor consultări guvernamentale, desfășurate la Varșovia în cursul anului trecut. A relevat valoarea adăugată a interacțiunii sectoriale româno-poloneze.