În arest după ce a vrut să mituiască doi poliţişti cu 500 de euro

0
152

Un craiovean de 22 de ani a ajuns în spatele gratiilor, fiind reţinut, ieri-dimineaţă, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Acesta a fost prins încercând să mituiască doi poliţişti de la Rutieră cu 500 de euro pentru a-şi scăpa de dosar penal un văr în vârstă de 18 ani ce fusese prins la volan fără permis şi băut.

Pentru a doua zi la rând, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au refuzat să se lase mituiţi, anunţând autorităţile. Astfel, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, l-au prins în flagrant, ieri-dimineaţă, în jurul orei 02.30, pe Antonio Sărdaru, în vârstă de 22 ani, din municipiul Craiova, în timp ce oferea suma de 500 euro unui echipaj de poliţie rutieră, format din doi agenţi, pentru a nu-i fi întocmit dosar penal unei rude de-a lui, după cum se arată într-un comunicat al DGA.

Mai exact, un echipaj format din agenţii Cătălin Alecu şi Marius Stoica din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în noaptea de luni spre marţi, a oprit în trafic, pe Calea Bucureşti din municipiu, un autoturism Range Rover, condus de Moise Sărdaru, în vârstă de 18 ani, care nu deţinea permis de conducere şi care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În momentul când i s-a cerut să se legitimeze, Moise a declarat că nu are actele la el şi că se numeşte Antonio Sărdaru. Acesta a fost condus la sediul Biroului Poliţiei Rutiere, pentru cercetări, numai că, în timp ce întocmeau actele de constatare, la sediul poliţiei s-a prezentat adevăratul Antonio Sărdaru, care le-a oferit agenţilor de poliţie suma de 500 euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal vărului său, Moise, conducătorului auto, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au continuat să întocmească actele de constatare ale infracţiunii rutiere (conducere fără permis, la care se adaugă şi obstrucţionarea justiţiei, întrucât s-a prezentat sub o identitate falsă) şi au sesizat fapta la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Antonio Sărdaru a fost prins în timp ce le oferea poliţiştilor cei 500 de euro, a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă.