Masterchef Ogarcă, în familia alb-albastră

1
325

Craioveanul care a câştigat 50.000 de euro la concursul culinar a fost felicitat de jucătorii şi staff-ul Universităţii Craiova

Ciprian Ogarcă, un agent de asigurări din Craiova, a câştigat recent concursul Master Chef de la ProTV, intrând în posesia a 50.000 de euro. Olteanul de 24 de ani care locuieşte în zona Ciupercă, aproape de sediul clubului Universitatea şi de stadion, este suporter declarat al Ştiinţei. Asta se putea remarca chiar de pe parcursul emisiunii-concurs pe teme culinare, la fiecare probă îndemnul „Hai Craiova” fiind rostit răspicat şi frenetic de tânărul pasionat de bucătărie. El a primit felicitările de rigoare şi din partea clubului favorit, ba chiar din partea fotbaliştilor şi antrenorilor Ştiinţei, invitat fiind la un antrenament al acestora. „Nu mă gândeam niciodată că voi aduce trofeul în Craiova, am muncit foarte mult pentru el. Mi-aş dori ca fiecare oltean să pună umărul şi să aducă cât mai multe trofee oraşului nostru. Înainte de fiecare probă ascultam imnul Universităţii Craiova. Era imnul cu care plecam la luptă şi de fiecare dată tratam fiecare probă ca pe o finală. La finalul fiecărei probe mă întăream cu îndemnul Hai, Craiova! Parcă îmi dădea aşa aripi să trec mai departe, mai ales în finală, când a fost un moment mai greu pentru mine. Dar când am zis „Hai, Craiova!“ am început să mă simt iarăşi ca atunci când eram pe stadion, o adevărată putere să pot să trec mai departe” spune Ciprian.

Performerul Băniei în bucătărie s-a exprimat şi în privinţa proiectului renaşterii Universităţii: „Sunt mândru că în sfârşit avem un proiect serios şi rezultatele au început să apară. Deja suntem neînvinşi de 11 etape. Dacă va merge tot aşa în maxim 2 ani primul trofeu va veni în Bănie. Cel puţin Cupa României, dacă nu şi campionatul vor ajunge la Craiova. Mai repede decât se aştepta oricine, mai ales că doi ani am stat fără fotbal şi chiar a fost foarte greu. Şi pentru mine, şi pentru toţi oltenii noştri. Eu nu am avut o situaţie financiară foarte bună şi când eram mic mă rugam de oricine: „Ia-mă nene şi pe mine la meci“, că aveai voie să intri doi pe bilet. Sunt un împătimit al sportului, în special al echipei Universitatea Craiova. Crescând pe stadion, mai ales că stau la 3 minute de „Ion Oblemenco“, când am rămas fără echipă a fost un moment critic. S-a rupt ceva din mine când am rămas doi ani fără fotbal. Nu îmi mai venea să mă uit la Liga I, ştiind că Universitatea nu mai e acolo. Chiar sunt foarte fericit că oameni cu suflet mare au venit la club şi au început să facă treabă bună. De când s-a reînfiinţat Universitatea Craiova am fost la marea majoritate a meciurilor. Şi în divizia B am fost de multe ori, când Curelea marca meci de meci”.

Şi-ar dori să fie bucătarul alb-albaştrilor

În ciuda avalanşei de oferte pe care a primit-o din capitală, Ciprian spune că ar fi încântat să fie bucătarul echipei Universitatea Craiova: „Vreau să muncesc pentru imaginea Craiovei. Nu aş vrea să mă mut în Bucureşti, deşi am primit oferte serioase de muncă de acolo, extrem de tentante. Aş vrea să fac ceva pentru oraşul acesta, de ce nu şi pentru clubul Universitatea. M-aş bucura mult să primesc o oferă din partea Universităţii. Aş face orice pentru oraşul meu şi echipa mea. Orice job aş primi din partea Universităţii Craiova m-ar face serios să mă gândesc. De ce nu să fiu bucătarul echipei? Aş vrea să gătesc pentru băieţii de la Craiova şi pentru conducerea clubului. Apoi să-mi dea note. Cum şi eu îi văd şi îi apreciez atunci când joacă bine sau mai puţin bine, aşa aş vrea şi ei să îmi spună: „Tată, astăzi gătişi bine sau rău“.

Masterchef Ogarcă a dezvăluit şi impresiile după întâlnirea cu jucătorii şi antrenorii Universităţii: „De copil îmi doream să iau autografe de la jucătorii Universităţii. Acum am fost alături de ei. Mi s-a îndeplinit un al doilea vis. Primul a fost să realizez ceva în viaţa mea şi s-a întâmplat, iar al doilea a fost să fiu fotbalist, îmi plăcea să joc în poartă. Şi am fost la fotbal, dar a trebuit să renunţ din cauza unor probleme medicale. A fost o senzaţie foarte plăcută că am dat mâna cu antrenorii, cu jucătorii. Domnii Cârţu şi Săndoi m-au felicitat, parcă eram un copil care a primit o bomboană foarte dulce”.

Ciprian şi-a numit şi jucătorii preferaţi: „Mi-a plăcut foarte mult de Curelea, dar am văzut că în ultimul timp a venit Bawab şi i-a cam luat locul. Îmi place tare şi portarul nostru, Cristi Bălgrădean, şi pentru că a renunţat la Dinamo şi a venit la Universitatea. Pentru că de-a lungul timpului destui olteni au renunţat la Craiova pentru Dinamo, ne aducem aminte când era Gigi Neţoiu. A fost ca o rană pentru noi, iar acum încep să se astupe aceste răni, când vin jucători în sens invers”

1 COMENTARIU

Comments are closed.