Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Vama Bechet

0
130

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Bechet împreună cu  lucrătorii  vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet au descoperit, duminică, pe sensul de intrare în ţară, două automarfare conduse de cetăţeni greci,  înmatriculate în Grecia, care circulau pe ruta Grecia-Belgia şi transportau  produse de încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute.

În urma verificării documentelor însoţitoare ale mărfurilor şi a analizei de risc efectuată de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, Sectorul Poliţiei de Frontieră Bechet, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet, cele două automarfare au fost sigilate şi conduse la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova pentru efectuarea controlului compartimentului de marfă şi depozitarea mărfurilor.

«S-au descoperit aproximativ 9.000 perechi de încălţăminte sport purtând elementele figurative ale mărcii CONVERSE ALL STAR, mărfuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală a mărcii respective, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală», a precizat inspector Constantin Veronica din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Bunurile, în valoare de aproximativ 753.000 de lei (170.000 de euro), au fost reţinute de autoritatea vamală, în conformitate cu prevederile legale privind măsurile pentru asigurarea respectării dreptului de proprietate intelectuală, în vederea trimiterii spre expertizare, iar poliţiştii de frontieră au întocmit  cetăţenilor în cauză acte premergătoare pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii respective, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.