ISJ Dolj a stabilit: la începutul lunii februarie 2023, se vor desfăşura simulările judeţene ale Evaluării Naţionale şi ale Bacalaureatului

0
338

Inspectoratul Școlar Județean Dolj organizează, în perioada 06 – 08 februarie 2023, simularea județeană a examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a și a examenului național de Bacalaureat pentru elevii din clasele terminale (elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă).

Simulările judeţene se vor desfăşura cu o lună de zile înaintea celor naţionale. Prin susţinerea acestora, ” sunt astfel urmărite familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar doljean la finalul studiilor gimnaziale/liceale, dar și conștientizarea acestora privind pregătirea temeinică și importanța accesării unui traseu profesional de succes”, a precizat prof.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al ISJ Dolj . Peste 9.000 de elevi  din Dolj sunt așteptați să participe la aceste simulări. Simularea probelor scrise se desfășoară după următorul calendar:

SIMULARE EXAMEN NAȚIONAL DE BACALAUREAT

06 februarie 2023 – proba scrisă  E(a) –   Limba și literatura română

07 februarie 2023– proba scrisă E(c) – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)

08 februarie 2023– proba scrisă E(d) – Proba la alegere a profilului și specializării

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ

06 februarie 2023 – proba scrisă – Limba și literatura română

07 februarie 2023– proba scrisă –  Matematică

Simularea examenelor naționale se desfășoară în fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VIII-a și elevi din clasele terminale. Rezultatele obținute de elevi la simularea județeană sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învăţământ în care s-au desfășurat aceste simulări prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.