Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare

0
375

În perioada 12 decembrie 2022 – 27 decembrie 2022, Primăria Municipiului Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, va distribui pachetele cu produse alimentare, pe listele suplimentare, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, emisă pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Produsele vor fi distribuite către persoanele dependente din municipiul Craiova – minori încadrați în grad de handicap grav cu domiciliul în municipiul Craiova, respectiv adulți cu handicap grav beneficiari de indemnizație sau cu asistent personal cu domiciliul în municipiul Craiova – conform Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Regulamentului (UE) nr. 223/2014. Distribuirea produselor către persoanele dependente se va face până la epuizarea pachetelor cu produse alimentare aflate pe stoc.

În cadrul POAD 2019-2021, conform cadrului legal în vigoare, se distribuie:

– pachete conținând 12 produse alimentare: făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (400 g), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (1,5 kg), conserve din carne porc (900 g), conserve pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,44 litri), gem de fructe (360 g) și gem de fructe dietetic (360 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 25 kg de produse alimentare.

“La ridicarea produselor alimentare, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să se prezinte personal, având asupra sa actul de identitate valabil și certificatul de încadrare în gradul de handicap grav cu mențiunea „cu asistent personal” al adultului sau minorului, în original și copie. În cazul persoanelor nedeplasabile, la sesizarea făcută de către un membru al familiei sau a unei terţe persoane, la centrul de distribuire stabilit, se va asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu sau la adresa declarată, pe raza Municipiului Craiova”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Craiova.