România la Mondial după 24 de ani

0
273

În urma tragerii la sorți a grupelor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, România are șansa de a se califica la cea mai prestigioasă competiție internațională după o pauză de 24 de ani. Echipa națională condusă de Mirel Rădoi va lupta cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein pentru un loc la Mondial.
Aflată în urna a doua valorică, România a avut parte de o tragere la sorți accepatabilă unde favorită la câștigarea primului loc este Germania, România și Islanda urmând să lupte pentru locul al doilea din grupa J.
Analiza Grupei J, adversarii României pentru Mondialul din 2022
Germania este principala favorită pentru câștigarea grupei. Selecționata condusă de Joachim Low are patru btitluri de campionă mondilă, ultima dată în 2014, de trei ori câștigătoare a Campionatului European, ocupanta locului 13 în clasamentul FIFA. Selecționata Germaniei este una dintre cele mai valoaroase echipe la nivel mondial cu o valoare a lotului exprimată la 740.000.000 de euro. Printre vedetele echipei națioanle se numără Manuel Neur, Joshua kimmich. Leroy Sane, Serge Gnabry ( Bayern Munchen), sau Timo Werner ( Chelsea Londra)
Triclorii s-au confruntat de 11 ori până acum cu nemții reușind să strângă doua victorii, trei rezulate de egaliate și opt înfrângeri.
Islanda, este echipa care ne-a scos din cursa pentru calificarea la Euro 2021, în urma confruntări de la Reykjavik din play-off-ul Ligii Națiunilor din această toamnă (scor 2-1). Lotul islandezilor este cotat la 60.000.000 de euro, peste cel al României de unde fac parte jucători cu mult peste valoarea pe care o aveau înaintea Campionatului European din 2016 precum: Gilfy Sigurdsson ( Everton), Alfred Finbogasson ( Augsburg), Johann Gudmundsson ( Burnley).Chiar dacă ultima confruntare cu naționala României nu a dat de înțes că ne putem confrunta cu echipa nordicilor din postura de egalitate, selecționerul Mirel Rădoi este optimist și crede că putem învinge Islanda în campania de calificare din 2021.
Trei confruntări directe au fost între România și Islanda unde am înregistrat două victorii și o înfrângere
Macedonia de Nord, formație calificată la turneul final, Euro 2021, a demonstrat că poate pune probleme României, nu este un adversar ușor de confruntat, cu jucători interesanți care pot destabiliza apărarea echipei adverse cu jucători precum Eljif Elmas (Napoli), Ezgjan Alioski (Leeds United). Macedonenii au un lot cotat la 44.000.000 de euro.
România a învins de 4 ori Macedonia de Nord și au suferit o singură înfrângere în 2010(1-0)
Armenia, înregistrează una dintre cele mai dificile perioade din cauza conflictului azero-armean din cauza enclavei muntoase Nagorno-Karabakh , unde mulți dintre jucători de fotbal au decis să se alăture armatei armene iar situația din vestiarul Armeniei este una destul de tensionată. Cel mai bun jucător din lotul Armeniei este cel mai probabil și cel mai bun din istoria țării sale, Henrikh Mkhitaryan.
Liechtenstein, este ultimul adversar al României și cea mai modestă echipă din grupa J, o echipă națională care obține rar rezultate pozitive, venite din confruntări cu echipe slab cotate ( San Marino, Gibraltar, Andorra). Valoarea lotuylui este una estimată la 1.000.000 de euro.
România aînvins de patru ori în patru confruntări Liechtenstein