Comercianţii doljeni verificaţi de poliţişti

0
271

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dolj au organizat, în ultimele zile, o serie de acţiuni vizând prevenirea şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ. Au fost verificaţi atât comercianţi din Craiova, cât şi din judeţ, iar în urma neregulilor constatate, oamenii legii, care au fost însoţiţi de inspectori ai Direcţiei Agricole Dolj, au aplicat amenzi ce depăşesc 130.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, miercuri, 6 decembrie, respectiv vineri, 8 decembrie a.c., în baza Planului de Măsuri “AGROALIMENTARE 2017”, politişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificaţie ”, aceştia fiind însoţiţi şi de doi inspectori din cadrul Direcţiei Agricole Dolj. Oamenii legii au controlat, în cele două zile, 14 societăţi comerciale, au verificat 6 mijloace de transport, au legitimat 20 de persoane şi au verificat 7 persoane fizice care desfăşurau activităţi comerciale în acest domeniu. „Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul I.P.J. Dolj – Servicul de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat 7 sancţiuni în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990, OUG 28/1999 , respectiv OUG 12/2006 , acestea având un cuantum total de 79.500 lei. Totodată, merită precizat faptul că valoarea bunurilor confiscate de poliţişti se ridică la 7.005 lei, această sumă reprezentând contravaloarea a 10.000 kg de porumb boabe şi 1.140 pâini. De asemenea, poliţiştii doljeni au aplicat măsura confiscării unei autoutiltare care era folosită la activităţile ilicite, valoarea acesteia fiind de peste 13.000 lei”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Astfel, în timpul controlului făcut pe raza comunei Gherceşti, poliţiştii au oprit, în trafic, o autoutilitară în care erau 2.000 kg porumb boabe, în valoare de 1.300 lei, cantitate pe care un bărbat voia să o vândă fără a fi însoţită de facturi care să justifice provenienţa. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu suma de 3.000 lei, dispunându-se confiscarea cerealelor şi a autoutilitarei. De asemenea, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic, a fost identificată cantitatea de 8.000 kg porumb boabe pentru care societatea nu a prezentat documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Controale şi la comercianţii de fructe şi legume

În plus, în cursul zilei de joi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite  din domeniul comercializării legumelor şi fructelor, în  municipiul Craiova. Pe parcursul acestei activităţi, oamenii legii au controlat 12 societăţi comerciale, au verificat două mijloace de transport, au legitimat 7 de persoane şi au verificat 3 persoane fizice care efectuau activităţi comerciale. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii din cadrul I.P.J. Dolj – Servicul de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 55.000 lei, în timp ce valoarea mărfurilor confiscate (fructe şi legume fără documente legale) a fost de 2.170 lei, după cum a mai adăugat inspector principal Cătălin Dochia.