„Chintă de aur” pentru Ronaldo

0
140

Portughezul de la Real Madrid a primit pentru a cincea oară trofeul acordat celui mai bun fotbalist din lume de revista France Football

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez al lui Real Madrid, a câştigat pentru a cincea oară în cariera sa Balonul de Aur. Trofeul a fost atribuit de revista France Football în cadrul unei gale. Cristiano Ronaldo, care pe 5 februarie va împlini 33 de ani, a mai obţinut Balonul de Aur în anii 2008, 2013, 2014 şi 2016. Ronaldo a intrat pentru prima oară în posesia acestei distincţii atunci când juca pentru Manchester United. Din 2009, el evoluează la Real Madrid, echipă cu care a câştigat în sezonul trecut campionatul Spaniei şi Liga Campionilor. Ronaldo a contribuit la calificarea Portugaliei la Cupa Mondială 2018. Naţionala lusitană este campioana europeană en titre. Ronaldo a egalat recordul argentinianului Lionel Messi, de la FC Barcelona, care are şi el cinci Baloane de Aur (2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015). În acest an, Messi a încheiat pe locul 2 în clasamentul Balonului de Aur. „Detaliile fac diferenţa, trebuie să te antrenezi cu cap. Nu poţi fi fotbalist doar două ore. Încerc să am grijă de corpul meu toată ziua. Şi somnul este foarte important, dorm foarte bine. Detaliile fac diferenţa, calitatea, nu cantitatea antrenamentelor contează. Sunt fericit la Madrid, vreau să rămân şi să îmi închei cariera aici, dacă este posibil. Nu mă văd acum ca un viitor antrenor, dar lucrurile se schimbă. Am multe proiecte la sfârşitul carierei şi vreau să încerc experienţe noi” a spus Ronaldo la premiere. 542 de goluri a reuşit Cristiano la cluburi, marcând şi 79 de goluri la „naţională”.

Iată primii zece jucători în clasamentul Balonului de Aur, ediţia 2017: 1. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid), 2. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), 3. Neymar (Brazilia/FC Barcelona şi PSG), 4. Gianluigi Buffon (Italia/Juventus Torino), 5. Luka Modric (Croaţia/Real Madrid), 6. Sergio Ramos (Spania/Real Madrid), 7. Kylian Mbappe (Franţa/AS Monaco şi PSG), 8. N’Golo Kante (FRanţa/Chelsea), 9. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen), 10. Harry Kane (Anglia/Tottenham Hotspur). Balonul de Aur este decernat din anul 1956. În 2016, FIFA a pus capăt colaborării iniţiate în 2010 cu France Football pentru acordarea Balonului de Aur. Forul fotbalistic mondial a resuscitat propriul premiu, denumit acum FIFA The Best, în timp ce săptămânalul francez decernează separat prestigiosul său trofeu.