Victorie cu evenimente pentru Ştiinţa contra CFR-ului

0
328

Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-1

A marcat: Zlatinski 36 – pen., Gustavo 48 / Bud 37.

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Zlatinski – Măzărache (46 Bancu), Băluţă, Gustavo (77 Mateiu), Nuno Rocha (87 Dumitraş) – Ivan. Antrenor: Gigi Mulţescu.

CFR Cluj: Vâtcă – Peteleu (71 Păun), Larie, Horj, Camora – L. Rus, A. Mureşan (78 Negruţ), A. Chiriţă – Ruiz (65 Tiago Lopes), Omrani, Bud. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Arbitru: Marcel Bârsan.

Eliminat: Omrani 61.

Ultima partidă a Universităţii pe aşa-zisul teren propriu nu a mai adus decât o mie de spectatori la Severin, parcursul poticnit din ultima vreme al alb-albaştrilor şi vremea geroasă îndepărtându-i pe fani, asistenţa fiind una apropiată de cea de la meciurile „pandurilor”.

Dacă tot au interdicţie la achiziţii, oltenii s-au gândit să transfere „din Ceruri”, aducându-l simbolic dintre îngeri printre alb-albaştri pe unul dintre brazilienii lui Chapecoense, Tiaguinho, ca un omagiu pentru victimele tragediei aviatice din Columbia. „Meci de meci, până la finalul actualului campionat, tricoul lui Tiaguinho, cu numărul 94, va fi în vestiarul Universităţii Craiova” au postat gazdele pe site-ul oficial

În ziua în care a devenit sexagenar, Nicolae Tilihoi, gloria Craiovei Maxima, a dat lovitura de începere, declarând că vrea să transmită ceva din energia sa pozitivă actualilor jucători ai Ştiinţei.

Mulţescu a fost aproape de cel mai bun „11”, excepţie fâcând Madson şi Acka, în timp ce lui Miriuţă i-au lipsit câteva piese grele, precum: Nascimento, Nouvier şi Sorsa. Şi totuşi, oaspeţii au fost mai periculoşi în debutul jocului, pe fondul unor erori ale lui Kay, iar Horj a ratat deschiderea scorului, cu o lovitură de cap de lângă Zlatinski. Când nu a fost prins în ofsaid, Ivan a fost cel mai periculos om al Ştiinţei. Atacantul de 19 ani a prefigurat deschiderea scorului cu două ocazii, el şutând apoi şi la henţul în careu comis de Camora. Bârsan a acordat penalty după sesizarea asistentului, iar Zlatinski a mers la sigur, şutând pe mijlocul porţii. Nici nu terminaseră oltenii sărbătorirea golului, că s-au şi văzut egalaţi.  Kelic şi Măzărache au creat faza golului marcat de Bud, cu nişte gafe monumentale, atacantul ardelenilor având şi intenţia de a le mulţumi adversarilor pentru serviciul impecabil. Dacă atacul a funcţionat cât de cât, defensiva Craiovei a fost ridicolă pe centru, cuplul „KK” fiind depăşit total.

Repriza a doua a început furibund, cu un nou gol al oltenilor, semnat de Gustavo, la o acţiune declanşată de activul Băluţă şi continuată de Rocha şi Briceag. Clujenii au fost însă din nou aproape de o egalare rapidă, dar Calancea l-a blocat in extremis pe Ruiz. După ce Miriuţă a fost trimis la vestiare după ce a protestat la penalty-ul acordat Craiovei, Omrani l-a urmat după o oră de joc, fiindcă l-a bălăcărit pe arbitrul Bârsan şi a primit două cartonaşe galbene în câteva secunde.

Craiova se putea desprinde în mai multe rânduri pe final: la ghiuleaua de la 25 de metri a lui Bancu în transversală, când Nuno Rocha a împins prea uşor mingea, care a putut fi îndepărtată de clujeni de pe linia porţii şi la şuturile neinspirate ale lui Ivan.

Craiova se impune la limită într-un meci pe care-l putea câştiga la scor după seria de ocazii din final