Dolj: Aproape 1300 de poliţişti “de veghe” în ziua votului

0
406
politistPoliţia Română a luat toate măsurile, din competenţă, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi  Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.
 
Duminică, 11 decembrie a.c., peste 24.000 de poliţişti vor fi angrenaţi, la nivel naţional, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie şi de ordine şi linişte publică şi prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, Poliţia Română va desfăşura activităţi, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.  
În judeţul Dolj,  aproape 1300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Dolj, peste 200 de politisti de frontiera, aproape 450 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj dar şi aproape 400 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.
 
Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.
 
Totodată, peste 200 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.
Dintre cele 530 secţii de votare constituite în judetul Dolj, poliţiştii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 269 de secţii.
Pentru soluţionarea cu operativitate a solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, peste 100 de  poliţişti, vor acţiona, conform competenţelor constituiţi în  36 de echipe operative.
 
Informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi:
 
Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniţi şi nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.
 
Puteţi vota între orele 07.00 şi 21.00.
 
Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, şi care sunt pedepsele prevăzute de lege. 
 
Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.