Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: “Niciodată nu am mai semnat 42 de ordine de ministru, prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României”

0
390
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a trimis echipe de control în toată ţara, pentru a vedea cum au reînceput cursurile în învăţământul preuniversitar.
Verificări extinse în toată țara au loc în aceste zile, efectuate  „echipe de control” trimise de ministrul Educației în școli, potrivit anunțului făcut de Sorin Cîmpeanu de la Palatul Victoria. Verificările vor fi făcute pe felul în care școlile au optat pentru online sau prezență fizică, pe cum au raportat vaccinările din rândul personalului și pe condițiile de protecție oferite.

Anunțul  aq venit chiar în prima zi de reluare a cursurilor – pentru 68% dintre școli cu prezență fizică, pentru celelalte 32% online. „Astăzi (ieri – n.r.), am semnat în premieră, și am oarecare experiență, niciodată nu am mai semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României. Astăzi am făcut acest lucru, tematica de control fiind în primul rând respectarea condițiilor de protecție sanitară în școli și grădinițe pentru că eforturile pe care le facem pentru a păstra școlile și grădinițele deschise trebuie să fie dublat de înțelegere și cooperare a fiecărui elev, fiecărui profesor, fiecărui angajat. Și vom face acest lucru. În al doilea rând, pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare și, nu în ultimă instanță, pentru a verifica soliditatea argumentelor prin raportare la articolul 32 din ordinul de ministru 5538 care prevede ca posibile motive deficiențele de infrastructură sau de resursă umană; vor fi verificate aceste aspecte”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Duminică seara, la DIGI 24, întrebat care vor fi sancțiunile după aceste controale, Cîmpeanu a răspuns că “am colegi foarte pricepuți în domeniul juridic, vor propune exact acele măsuri care e încadrează în limitele legii”.