Alb-albaştrii sub lupă – meciul cu Chindia

0
350

Pigliacelli – A deviat mingea la penalty, dar şutul a fost destul de puternic, n-a reuşit să apere a doua lovitură de pedeapsă la rând.

Mitran – Până la intrarea lui Mamut a fost cel mai bun jucător al Craiovei, şi-a rezolvat problemele defensive, a şi urcat de mai multe ori în jumătatea adversă, a fost ok. N-a mai rezistat fizic după o oră de joc şi a cerut schimbarea, dar măcar cât a jucat şi-a dat sufletul pe teren.

Vlădoiu – S-a văzut că n-a fost la pregătire o perioadă, dar a încercat să se implice mai mult decât cei care intraseră la pauză. A dat o centrare bună în prelungiri, de care şi-a bătut joc Ivan.

Acka – Nu ne-a lăsat să aşteptăm prea mult gafa sa obişnuită, i-a servit mingea ideal lui Dumitraşcu, noroc că pleşuvul jucător al Chindiei n-a fost demn de cadoul oferit de ivorian şi a încercat un fel de scăriţă, dar i-a ieşit un luft ridicol. Cu câteva minute înainte, Acka îl blocase bine pe Popa la una dintre acţiunile în care Neguţ se distrase cu Papp

M. Constantin – A avut o şansă de a marca, la un corner, în prima parte. A avut şi el vreo două ezitări, dar nu a fost penalizat pentru ele, ci pentru ce nu a făcut, fiindcă acela nu a fost penalty, cum nu fusese nici cel de la Mediaş. Se pare că presiunea lui Meme Stoica şi a CFR-ului au dat roade, fiindcă Universitatea e prejudiciată constant.

Papp – În primul rând, cum s-a gândit Bergodi că ar trebui să joace un jucător lent, de picior drept, în banda stângă, unde funcţiona velocele Neguţ? Greu de înţeles. Apoi, când vezi că e bulevard pe acolo, de ce nu-l schimbi pe Papp după primele zece minute şi laşi meciul să fie decis de acea zonă? Sigur, în partea a doua, când toţi adversarii au stat în propria jumătate, i-a fost mai lesne să joace la intercepţie. Oricum, l-a mai depăşit o dată Neguţ, în prelungiri, trecând pe lângă el de parcă nici nu era pe teren, dar a şutat pe lângă poartă cu exteriorul. Înţelegem că au lipsit Bancu şi Vătăjelu, dar nu pricepem de ce varianta a fost Papp. Când ai rămas numai în Bancu pe acel post, de ce nu-ţi iei măsuri, de ce nu încerci altceva, de ce nu cauţi la echipa a doua ceva? Nu că ar fi pe acolo vreo variantă salvatoare, dar măcar te preocupi, încerci, să ai soluţie de back-up. Păi dacă improvizezi cu Papp, deşi nici măcar jucătorul nu concepea că s-ar putea descurca acolo, atunci e bine că ţi-ai dat demisia. Inclusiv jucătorul recunoaştea la final „am fost subţirel”, fiind totuşi îngăduitor cu evoluţia sa în acest meci.

Bic – A fost cel mai activ…din gură. Mereu preocupat să-l certe pe Mitran sau să le dea indicaţii altor coechipieri, dar uneori şi unora dintre foştii săi colegi, de la Chindia. Poate faptul că a prins lista adiţională a lui Rădoi l-a transformat brusc într-un lider, într-un jucător exponenţial, că altfel nu se explică logoreea sa. Ca joc: pase scurte, destule şi la adversari, n-a fost nici pe departe la fel de activ precum în discurs.

Căpăţână – Probabil se miră şi el cum o fi ajuns la Craiova. Mai slab jucător ca el mai rar am văzut de la mijloc în sus în ultimii ani la Universitatea. Nu-şi găsea locul pe teren, nu ştia cum să se ascundă de minge, iar când era nevoit să intre în joc, dădea pase la alibi sau la adversar. Nu am văzut nici şuturile sale cu care-şi deschidea CV-ul, nimic, nimic. Dacă nu-l schimba Bergodi, trebuia să iasă singur de pe teren la pauză.

Bărbuţ – Probabil nu i-a spus nimeni că e meci sau că a intrat pe teren la pauză. Bărbuţ era parcă deranjat că trebuie să joace, nu avea chef nici de demarcări, nici de învăluiri, nici să bage piciorul în contră. OK, o fi strategia lui Bergodi falimentară, dar ţie pentru ce îţi intră banii pe card pe 15 ale lunii? Ştiam că nu prea se descurcă pe atac poziţional, când adversarii se baricadează, dar mai rar am văzut un jucător atât de dezinteresat de ce se întâmplă pe teren precum Bărbuţ în acest meci. Era preocupat doar să-i certe pe adversarii care intrau tare la minge.

Nistor – A purtat în premieră banderola şi n-a făcut un meci prost, dar nici n-a strălucit. A avut două şuturi, mai degrabă în momente în care era nevoit să finalizeze, nu neapărat în poziţii ideale. A avut şi câteva centrări şi pase ideale, gen assist, dar cei care trebuiau să le concretizeze ori au avut ghinion, cazul Mamut, ori şi-au bătut joc de ele.

Baiaram – N-a arătat nimic, dar mai bine rămânea pe teren, decât să intre Ivan. Baiaram şi-a mai bătut joc şi de câteva sprinturi ale lui Mitran, a intrat cu mingea în centru şi a pierdut-o. Din ce se aude, ar fi cu gândul la măriri de contract, nu prea îi mai stă mintea la fotbal.

Ivan – Greu de analizat prestaţia lui fără a folosi puncte de suspensie. Chiar şi la câteva zile după meci e greu să te cenzurezi când analizezi ce a făcut Ivan pe teren. Mojicia sa a întrecut orice limită. Până la ultima fază a fost pe linie cu Bărbuţ: dezinteresat, a jucat la alibi, a dat pase la adversar, n-a vrut deloc să intre în joc, s-a ferit de dueluri de parcă adversarii erau infectaţi. La ultima fază a meciului, indolenţa sa crasă i-a scos din sărite şi pe cei mai toleranţi suporteri. Mamut şi M. Constantin s-au abţinut probabil cu greu să nu-l altoiască. Adică, ok, nu pasezi celor care aveau poarta goală în faţă, dar trage tu, marchează! E greu de gestionat acest „caz”, pentru a se mai recupera ceva din suma pierdută la readucerea lui. Probabil ar trebui împrumutat sau i-ar trebui un antrenor care este capabil să-l trezească, deşi e greu…

Ofosu – Nici Bergodi nu i-a găsit locul, l-a mutat ba pe o parte, ba pe cealaltă, ba în centru, dar nici el nu s-a regăsit. Mai bine îl punea fundaş stânga, că tot nu avea la acest meci. Are ceva viteză, e stângaci, se potrivea mai bine decât Papp. Ofosu a avut acea acţiune finalizată cu un şut de la 16 metri, în rest nimic, tot ce a făcut parcă a fost împotriva echipei sale.

Câmpanu – A avut o jumătate de oră, dar nu l-am văzut pe teren. La singura fază la care a fost vizibil, a primit mingea în careu pe piciorul favorit, stângul, şi şi-a aranjat-o până a ajuns cu ea la 20 de metri şi s-a pierdut şi apoi a îngheţat faza.

Tudorie – Cei care îl criticau pe Mamut nu-l văzuseră în acţiune pe Tudorie. A fugit de minge toată repriza, iar când a ajuns mingea la el, la un corner, pe 6 metri, s-a împiedicat în ea, şi-a dat cu stângul în dreptul.

Mamut – Cel mai bun jucător al Craiovei în acest meci, a avut trei ocazii, dar a avut ghinion, de două ori mingea a lovit barele. A apărut bine la prima bară pentru reluarea cu capul la cornerul executat de Nistor, şi-a făcut şi de două ori bine mingea pe stângul pe 16 metri, dar o dată a apărat portarul, când i-a pasat tot Nistor, apoi a nimerit bara, cu  un şut din cădere, după mingea trimisă spre el de Bărbuţ. E un atacant de păstrat şi de încercat, atât până când revine Koljic, dar şi apoi, ca back-up pentru bosniac.