Ştiinţa, doar remiză cu Sepsi

0
138

Universitatea Craiova – Sepsi OSK 1-1

Au marcat: Burlacu 83 / Karniţki 37.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 12.000.

Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 6, Donkor 7, Kelic 7, Briceag 4 (75 Burlacu) 8 – Mateiu 7, Cicâldău 7, Fedele 4 (46 Meza Colli) 6 – Bărbuț 7, Nuno Rocha 4 (46 Baicu) 4, Mitriţă 4. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu – Dimitrov, Tiago Ferreira, Bic.

Sepsi: Fejer – Moura, A. Rus, Jovanovic, Sato – Velev, Karnițki – Drăghici (87 Simonovski), Vașvari (65 Nouvier), Fl. Ștefan (77 Hamed) – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve neutilizate: Niczuly – Ursu, Prosser, Hadnagy.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti) 5. Asistenţi: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Mircea Grigoriu (Bucureşti). Rezervă: Eduard Ioniţă (Galaţi).

Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi), Viorel Ilinca (Piteşti).

Eliminări: Mitriţă 57, Martic 90+4.

 

Revenită acasă după 3 deplasări fructuoase, câştigate la 3 goluri diferenţă, Universitatea a întâlnit adversarul în faţa căruia a făcut „cel mai prost meci al sezonului”, după cum recunoştea Devis Mangia. În acelaşi timp, italianul adăuga că echipa sa este pregătită de o revanşă în faţa lui Sepsi, deşi nu avea la dispoziţie trei jucători de bază: Koljic, accidentat, Bancu, suspendat, şi Mihăilă, afectat încă de lovitura teribilă primită la Iaşi. Eugen Neagoe s-a aflat de partea cealaltă a baricadei, de unde a provocat mereu neajunsuri echipei sale de suflet. Lipsit de căpitanul Viera, „Geană” a schimbat portarul gafeur cu Hermannstadt şi a optat, ca şi în meciul din tur cu oltenii săi, pe un modul cu Tandia pe post de 9 fals, aglomerând centrul terenului, pentru a bloca o construcţie oricum lentă a gazdelor. Alb-albaştrii n-au izbutit să desfacă hăţişul advers, dar, paradoxal, au avut parte de cea mai mare şansă posibilă, după o jumătate de oră de joc, când Mateiu a fost ţinut în careu de Jovanovic. Pentru Craiova însă penalty-urile nu sunt neapărat un avantaj, iar Fedele a ratat şi el de la punctul cu var, aşa cum o mai făcuseră în acest sezon Mitriţă, de două ori, şi Koljic. Şi dacă n-au profitat oltenii de uriaşa şansă, oamenii lui Neagoe au făcut-o peste câteva minute, prima dată când au păşit în careul gazdelor, Karniţki apărând letal la a doua bară pentru 0-1. De aici încolo avea să le fie şi mai greu băieţilor lui Mangia, care oricum nu-şi creaseră nicio ocazie în prima parte. Italianul a efectuat două schimbări la pauză, dar fără efect în joc. Mulţi nervi şi puţine idei au avut alb-albaştrii, care au mai rămas şi în inferioritate, după ce Mitriţă a văzut două galbene în decurs de câteva minute, pentru simulări în careu. Florin Ştefan putea să le dea lovitura de graţie oltenilor, dar Martic şi-a reparat gafa care-l lăsase pe adversar singur cu Pigliacelli. Rămasă în 10 şi fără vedetele din ofensivă, Craiova a atacat totuşi, neavând ce mai pierde. Bărbuţ a trecut pe lângă egalare, când nu a prins poarta din careu, dar apoi i-a oferit un assist lui Andrei Burlacu, inspirat la finalizare, la fel ca Mangia când l-a trimis pe teren. Avântul egalării n-avea să le priască gazdelor, iar Rus a fost aproape de a puncta, la un corner, dar l-a nimerit pe Pigliacelli. Rămasă şi fără Martic, eliminat în prelungiri, Craiova putea să piardă şi punctul pe care-l agonisise pe final, dar Radu Petrescu a anulat golul marcat la ultima fază de Rus, pe motiv de ofsaid.