Festivalul Internaţional „Elena Teodorini” se apropie de final. Ultimele trei spectacole, săptămâna aceasta!

0
387

Dacă luna octombrie a reunit mii de oameni la spectacolele şi concertele incluse în programul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Elena Teodorini”, noiembrie se anunţă tot cu săli pline. După concertul de romanţe, în care Orchestra de cameră a Operei Române Craiova a acompaniat iluştri interpreţi şi laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, publicul este invitat să vadă şi să asculte alţi invitaţi de marcă: Teatrul Naţional din Novi Sad (Serbia), care, astă-seară, aduce în premieră pe scenele din România „Omnibus Opera”, şi prestigioasa companie de dans italiană Skaramacay Art Factory, şi aceasta pentru prima dată în faţa publicului din ţara noastră, care va prezenta mâine-seară spectacolul „Haeretica for Skaramacay”. Va închide festivalulduminică, 12 noiembriecapodopera verdiană „Don Carlo”, cu o distribuţie extraordinară. Festivalului Internaţional „Elena Teodorini” este organizat în perioada 1 octombrie – 12 noiembrie, de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Craiova, sub patronajul Ministerului Culturii şi identităţii Naţionale, şi cuprinde 16 evenimente.

Printre invitaţii de marcă din acest an ai festivalului este şi Teatrul Naţional din Novi Sad (Serbia), care, astă-seară, aduce în premieră pe scenele din România „Omnibus Opera”, cuprinzând trei lucrări scurte:  „Telefonul” de G. C. Menotti, „O mână de bridge” de S. Barber şi „Acolo şi înapoi” de P. Hindemith. Reprezentaţia are loc de la ora 19.00, pe scena Cercului Militar Craiova.

Spectacolul „Haeretica for Skaramacay”, de neratat!

Tot aici, vineri, 10 noiembrie, de la aceeaşi oră 19.00, iubitorii dansului contemporan au ocazia să savureze o producţie a Skaramacay Art Factory, ansamblu care vine pentru prima dată în România, la invitaţia Operei Române Craiova. Oaspeţi speciali în cadrul Festivalului Internaţional „Elena Teodorini”, Skaramacay Art Factory vor aduce în faţa publicului „Haeretica” – o reprezentaţie care se anunţă incendiară. „Bucurându-se de regia şi coregrafia Erminiei Sticchi, mişcările dansatorilor de la Skaramacay Dance Company sunt atent corelate pe un colaj muzical spectaculos care reuneşte lucrări de Wagner, Puccini, Pergolesi, dar şi cunoscute melodii din repertoriul Dead Can Dance sau Peter Gabriel, într-o prezentare coregrafică creată pentru a aduce în atenţia spectatorilor întrebări importante legate de credinţă, religie şi continua căutare a fiecărui om în năzuinţa de a-şi salva propriul suflet”, precizează reprezentanţii Operei craiovene.

„Don Carlo”, cu o distribuţie extraordinară

Tot în această săptămână, melomanii vor putea revedea spectacolul Operei Române Craiova „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, care s-a bucurat de succes la premiera de anul trecut. Reprezentaţia în cinci acte care reuneşte o distribuţie extraordinară – spectacolul de închidere a festivalului – va avea loc duminică, 12 noiembrie, de la ora 19.00, în sala Cercului Militar. Melomanii îi vor putea asculta pe soliştii invitaţi Mickael Spadaccini, Şerban Vasile, Madeleine Pascu, Ramona Zaharia, Kakhaber Shavidze şi pe artiştii Operei Române Craiova: Sorin Drăniceanu, Dragoş Drăniceanu, Noemi Modra, Bogdan Olaru, Marian Dăbuleanu, alături de Orchestra, Corul şi Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Adi Bar (Israel).

***

Mai multe informaţii despre evenimente se regăsesc pe www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova. Rezervările pentru spectacole pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.