Dolj: Trei irakieni care au dat 12.000 de dolari să ajungă în Germania prinşi la PTF Bechet

0
48

migrantiPoliţiştii de frontieră doljeni au depistat trei cetăţeni irakieni, ascunşi într-un camion condus de un cetăţean turc, care intenţionau astfel să intre fraudulos în România. Aceştia au declarat că au plătit unui cetăţean iranian, care i-a ajutat să se ascundă în camion, suma de 12.000 dolari, pentru a ajunge în Germania.

În data de 08.11.2016, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul turc Melih K., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui automarfar cu care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri (pahare, cabluri electrice şi saci menajeri), din Turcia pentru societăţi comerciale din Germania şi Belgia.

La controlul de frontieră, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a observat  că şnurul prelatei automarfarului este tăiat şi apoi îmbinat cu un şurub, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul marfă al camionului, ascunse printre paleţii cu marfă, au fost descoperite trei persoane de sex masculin. La cercetări, s-a stabilit că bărbaţii sunt din Irak, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani. Tinerii au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu câteva săptămâni, au ajuns în Turcia unde au plătit unui cetăţean iranian suma de 4.000 de dolari fiecare pentru a ajunge în Germania. Acesta i-a urcat în camionul respectiv într-o parcare din Istanbul, în timp ce şoferul dormea şi au călătorit astfel ascunşi până au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră.

Șoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, cetăţenii irakieni pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, iar conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză şi autocamionul au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.