Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa: „Drumul care leagă Catane de Afumaţi împlineşte un vis pe care oamenii îl aveau de mai bine de 30 de ani”

0
824

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat, joi după-amiază, lucrările de întreţinere şi reparaţii realizate de societatea de specialitate din subordinea CJ la două dintre cele mai importante artere rutiere din zona de sud a judeţului. Cu această ocazie, şeful administraţiei doljene, a inaugurat drumul judeţean 552A, care face legătura între satul Boureni, aparţinând comunei Afumaţi, şi localitatea Catane, dar şi un tronson din drumul judeţean 561E, dintre Tunarii Vechi şi municipiul Băileşti. Consiliul Judeţean Dolj a finanţat în acest an cu aproape 3,3 milioane de lei lucrările de întreţinere şi reparaţii cu covoare asfaltice efectuate la drumurile judeţene 552A şi 561E.   

„Noi nu prea ne-am lăudat cu drumurile care s-au făcut în judeţul Dolj, dar am ţinut să fim astăzi aici, la Catane, pentru că se întâmplă un lucru extraordinar pentru o zonă în care trăiesc peste 10.000 de oameni. Practic, acest drum care leagă Catane de Afumaţi împlineşte un vis pe care oamenii din aceste locuri îl au de mai bine de 30 de ani. Este extrem de important, pentru că înlesneşte accesul dinspre Dunăre către centrul judeţului Dolj şi scurtează distanţa spre Craiova cu 15 – 20 de kilometri, distanţă pe care oamenii erau nevoiţi s-o parcurgă în plus, pe rute ocolitoare. Am început să lucrăm pe acest drum în urmă cu câţiva ani, pe porţiunea cuprinsă între Boureni şi Covei. Ne rămăsese acest tronson, prin care trebuia să legăm mai departe Coveiul de Catane. În acest moment, oamenii pot circula în condiţii foarte bune pe toată distanţa dintre satul Boureni, din comuna Afumaţi, şi Catane. Este o promisiune pe care o făcusem, în primul rând, oamenilor de aici, pentru că este unul dintre drumurile cele mai circulate din această zonă a judeţului“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

„Această şosea este acum folosită de locuitorii din Catane, Negoi şi Bistreţ”

La rândul său, Ştefan Ciurea, primarul din Catane, a precizat că finalizarea drumului judeţean reduce în mod semnificativ timpul de parcurgere a distanţei până în municipiul Craiova pentru locuitorii din trei comune.  „Vă mulţumim, în numele cetăţenilor comunei Catane. Odată realizat acest drum, distanţa spre municipiul Craiova este micşorată cu circa 20 de kilometri, iar timpul de parcurgere a scăzut simţitor, cu mai bine de 30 de minute. Vreau să precizez că această şosea este acum folosită de locuitorii din Catane, Negoi şi Bistreţ. Aceasta înseamnă o zonă cu peste 10.000 de locuitori. Oamenii din aceste locuri aşteaptă asfaltarea drumului de foarte mulţi ani. Eu, personal, ştiu de promisiuni pentru reabilitarea lui din 1982, de când am terminat facultatea la Craiova. Iată că reuşim, într-un final, să vedem acest drum asfaltat. E o bucurie imensă şi o realizare mare. Domnul preşedinte Ion Prioteasa s-a ţinut de cuvânt şi ne-a ajutat să terminăm acest drum“, a afirmat Ştefan Ciurea.

„Înainte de apartenenţa politică, domnul preşedinte Prioteasa pune interesul şi binele comunităţii locale”

La evenimentul inaugural a fost prezent şi primarul comunei Afumaţi, Marian Belu, care a salutat, la rândul său, încheierea lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumului care asigură legătura cu localitatea Catane. „Vreau să mulţumesc domnului preşedinte Ion Prioteasa şi consiliului judeţean, în numele locuitorilor din satele Covei şi Boureni, ambele localităţi aparţinătoare de comuna Afumaţi, pentru că, prin eforturi financiare deosebite, s-a reuşit, prin societatea de drumuri şi poduri, să se ducă la bun sfârşit lucrările de întreţinere ale acestui drum. Demonstrează încă o dată că, înainte de apartenenţa politică, domnul preşedinte Prioteasa pune interesul şi binele comunităţii locale. Spun acest lucru pentru că, aşa cum se ştie, în comuna Catane primarul este de o altă coloratură politică”, a declarat primarul din Afumaţi, Marian Belu.

„Se scurtează foarte mult distanţa de parcurs”

          Prezent în comuna Seaca de Câmp, cu ocazia inaugurării tronsonului din drumul judeţean care uneşte Tunarii Vechi de municipiul Băileşti, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a subliniat că se fac eforturi financiare deosebite pentru continuarea lucrărilor la această şosea, în condiţiile în care din bugetul consiliului judeţean trebuie asigurată finanţarea investiţiilor la întreaga reţea, de peste 1.100 de kilometri. „Am început acest drum în urmă cu câţiva ani şi îl vom termina negreşit, pentru că dorim să înlesnim accesul oamenilor pe distanţa dintre Tunarii Vechi şi Băileşti. Drumul este făcut, deocamdată, pe tronsonul care leagă Tunarii Vechi de Seaca de Câmp. Ne ducem cu acest drum către Băileşti şi datorită faptului că în această zonă există o comunitate foarte numeroasă, în Desa, Ciupercenii Noi, Poiana Mare, în Piscu şi Tunari, oameni care pot, în felul acesta, să scurteze foarte mult distanţa de parcurs. Apoi, în Băileşti, care este al doilea municipiu al judeţului Dolj, locuiesc foarte multe familii care au pământuri în Seaca de Câmp, au rude aici şi vor putea astfel să ajungă mai uşor în această zonă. Aşa că este clar: acest drum îl vom duce la bun sfârşit. Se vede că am terminat o primă etapă şi, cu siguranţă, mergem mai departe. Dacă vom avea fonduri suficiente, îl vom face pe tot odată; dacă nu, vom continua lucrările de întreţinere pe tronsoane de drum. Din nefericire, banii sunt puţini, iar CJ Dolj administrează o reţea de peste 1.100 kilometri de drumuri judeţene. Aşa că, din puţinul pe care îl avem, chibzuim fiecare ban“, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

„Este un semn de civilizaţie atunci când reuşeşti să legi comunităţile locale prin drumuri asfaltate”

La dubla inspecţie desfăşurată joi după-amiază în zona de sud a judeţului a luat parte şi vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan, care a subliniat că decizia de a menţine SC Lucrări de Drumuri şi Poduri SA ca societate de specialitate în subordinea consiliului judeţean a fost una corectă. „Ne bucurăm să constatăm că domnii primari ai comunelor Afumaţi şi Catane sunt mulţumiţi de lucrurile care s-au realizat în ultimii ani aici. În acelaşi timp, sperăm că prin bugetul de anul viitor vom reuşi să alocăm fonduri pentru continuarea drumului între Seaca de Câmp şi Băileşti, astfel încât un vis de zeci de ani al acestor oameni să găsească un răspuns. În definitiv, cred că reprezintă un semn de civilizaţie atunci când reuşeşti să legi comunităţile locale prin drumuri asfaltate şi să facilitezi accesul oamenilor spre municipiile din judeţ.  Încă o dată, se dovedeşte că a fost o decizie înţeleaptă, luată cu câţiva ani în urmă, atunci când această societate pentru lucrări la drumuri şi poduri a fost menţinută în subordinea consiliului judeţean, care este acţionarul ei unic. Prin intermediul acestui administrator de drumuri, reuşim să realizăm lucrări la preţuri foarte bune. Într-o perioadă de criză, cu fondurile asigurate de către CJ an de an, putem să ne ocupăm de drumurile judeţene din Dolj…“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan.