Recidivist prins în flagrant la furat

0
28

Un bărbat de 45 de ani, din Craiova, a fost reţinut de poliţişti după ce a fost prins furând geanta unei femei dintr-un birou notarial din municipiu. Din cercetări s-a stabilit să luna trecută, bărbatul, care este recidivist, fiind condamnat tot pentru furturi, a sustras şi un portmoneu dintr-un birou al unei biserici adventiste. Ieri a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, joi după-amiază, în jurul orei 14.30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova l-a prins în flagrant pe Constantin Turcitu, de 45 de ani, din Craiova, care tocmai sustrăsese dintr-un birou notarial o geantă de damă aparţinând părţii vătămate Eleonora Temişan, în care se aflau două telefoane mobile şi bunuri personale. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii craioveni au stabilit faptul că acesta este şi autorul furtului comis pe 2 septembrie a.c., dintr-un birou al unei biserici adventiste, de unde a sustras un portofel aparţinând părţii vătămate Georgeta Turcu, în care se aflau bani şi documente de identitate. Având în vedere că autorul este recidivist, fiind condamnat anterior tot pentru furturi, poliţiştii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind dispusă reţinerea sa pentru 24 de ore.

„Materialul probatoriu administrat în cauză a fost discutat cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a avizat începerea urmăririi penale împotriva făptuitorului, pentru comiterea a două infracţiuni de furt calificat, învinuitul fiind reţinut pentru 24 ore şi introdus în arestul IPJ Dolj”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, craioveanul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.