Lansarea proiectului Eco Summer Camps

0
528

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) împreună cu OMV Petrom anunță lansarea proiectului Eco Summer Camps. își propune să promoveze colectarea selectivă în rândul populației școlare și a comunității locale craiovene.

Proiectul este susținut și finanțat de OMV PETROM în cadrul Campionatului de Voluntariat 2019. Aflat în cel de-al 9-lea an de existență  acesta este cel mai important proiect intern al companiei OMV Petrom dedicat voluntariatului și care din anul 2014 se concretizează printr-o competiție de proiecte care a dat angajaților puterea de a rezolva probleme punctuale din comunitățile lor în colaborare cu un ONG sau o instituție. Proiectul ECO Summer Camps își propune să promoveze colectarea selectivă în rândul populației școlare și a comunității locale craiovene. Astfel, prin dezvoltarea infrastructurii școlare a două unități de învățământ va fi adus mai aproape conceptul de colectare selectivă către copii, părinți și profesori.

Diseminarea informațiilor către cel puțin 30 de școli din rețeaua școlară

Prin acest proiect vor fi achiziționate pubele și containere necesare implementării unui sistem de management al deșeurilor pentru două unități de învățământ din Craiova, vor fi formate abilitățile de colectare în rândul copiilor din clasă primară, iar prin diseminarea informațiilor către cel puțin 30 de școli din rețeaua școlară vor ajunge la un număr mare de elevi. Totodată mediatizarea acestor acțiuni va aduce mai apropape necesitatea colectării selective pentru un viitor sustenabil. Proiectul se va desfășura în colaborare cu Școala Româno-Britanică din Craiova și Școala Gimnazială “Anton Pann” din Craiova. „Împreună cu echipa ARTI vor fi implicați angajații stației OMV1 Craiova. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5000 euro”, a precizat Cristina Alexandra Catană Bucă, coordonator proiect, într-un comunicat de presă.