Astăzi, în Parcul Romanescu : Elevii de la Voltaire vor participa la proiectul Educ-Art

0
219

Incepând cu luna august, 20 de elevi de la Liceul ”Voltaire”, coordonați de două cadre didactice, au demarat campania de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației și al practicării unei meserii, în cadrul Concursului Național ”Euroscola 2019-2020”. Aflată la cea de-a XII-a ediție, această competiție, al cărei premiu este o excursie la Parlamentul European de la Strasbourg, se află sub deviza ”Educația schimbă vieți”.

În acest proiect, elevii de la Liceul ”Voltaire” au promovat mesajul ”Hai #SUS prin educație!”, SUS fiind, de fapt, un acronim de la ”Stepping Up Skills”, unul dintre principiile fundamentate pe competențele-cadru ale Uniunii Europene. În acest sens, s-au desfășurat numeroase activități, cele mai relevante fiind: atelierele de improvizație teatrală, educație nonformală și marketing online, caravana de promovare a personalității lui Radu Szekely în unitățile școlare din județul Dolj și în spațiul public, sesiuni foto alături de Asociația bloggerilor, Organizația bicicliștilor din Oltenia, Aeroclubul Craiova ”G.V. Bibescu”, activități formative la Librăria ”Cărturești” ori flashmobul din Piața ”Mihai Viteazul”, care a impresionat prin numărul mare de participanți.

În același spirit, de promovare a tipurilor de educație nonformală și alternativă, echipa de proiect organizează azi, 9 octombrie 2019, în intervalul orar 16.00-19.00, evenimentul Educ-Art, care se va desfășura în parcul Romanescu, cu pupitrul central în foișorul din fața Casei Bibescu. Manifestările programate vor fi: Concursuri sportive (badminton& ștafetă), construirea unui puzzle supradimensionat, testul cu aplicația Kahoot, Treasure hunt, concursul de desene pe asfalt pentru școlari, atelierul de caligrafie, jocurile interactive cu animatori socio-educativi din străinătate, panoul cu gânduri bune, expoziția de artă vizuală sau atelierul de accesorii hand-made. La eveniment și-au anunțat susținerea elevi din școli gimnaziale, liceeni, studenți, organizații de tineri, bloggeri și influenceri dornici să ducă mai departe o poveste despre cum educația poate schimba destine, în cel mai simplu mod. Participanții care se vor dovedi cei mai competitivi și creativi vor primi diplome de participare și premii atractive.

Partenerii acestui eveniment sunt: Primăria Municipiului Craiova, Universitatea din Craiova, Asociația Părinților și Profesorilor Voltaire, Consiliul Școlar al Elevilor Voltaire, Consiliul Județean al Elevilor Dolj, Direcția Județeană de Tineret și Sport Dolj, The Shadow Fight Gym, Kineto Plus, Uniunea Națională a Studenților din România, Interact Club, Asociația Comunitară pentru Tineret și Oriflame

“Convinși că educația începe din familie și se cultivă pe tot parcursul vieții, liceenii de la ”Voltaire” invită, pe oricine interesat, să profite de beneficiile cunoașterii într-o manieră originală, iar pentru acest lucru nu este nevoie decât să participe la evenimentul Educ-Art, unic pe plan local, prin anvergura sa”, a precizat prof.dr Dorina Popi, directorul Liceului Voltaire.