UE va acorda pentru prima dată peste 6, 5 miliarde de euro pentru mobilitatea militară

0
201

Uniunea Europeană va acorda pentru prima dată peste 6, 5 miliarde de euro pentru mobilitatea militară. Altfel spus, vor fi luate măsuri operaționale pentru îndepărtarea barierelor fizice, procedurale sau normative din calea trupelor sau mijloacelor militare.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu :

“Mobilitatea militară este esențială pentru securitatea cetățenilor europeni și pentru a construi o Uniune mai eficientă, integrată și cu o capacitate mai bună de reacție.

Am votat astăzi în cadrul Comisiei pentru Transport și Turism (TRAN) un raport care prezintă punctul de vedere al TRAN pe această temă. O bună parte din textul raportului de opinie este preluat din dosarul Mecanismul de conectare al Europei, al cărui raportor sunt.

Ca raportor al Grupullui PPE în dosarul Mobilității militare, am pledat astăzi pentru folosirea duală a infrastructurii de transport, adică atât pentru nevoile civile, cât și pentru cele militare ale UE.

Vom utiliza acești bani eficient, astfel încât, dacă la final vor mai exista fonduri disponibile, să le folosim pentru infrastructura din domeniul civil…”