Mecanic auto judecat în stare de arest preventiv pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos

0
49

Mecanicul auto de 39 de ani, din comuna doljeană Pleniţa, angajat la un service din Craiova, trimis în judecată pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, a fost menţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, în arest preventiv. Asta după ce, luna trecută, judecătorii de la Tribunalul Dolj au constatat legalitatea rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea lui în judecată şi au dispus începerea procesului Bărbatul, care a sustras cardul unui angajat de pe un microbuz de transport persoane şi, prin mai multe retrageri, l-a „uşurat” de 15.000 lei, a ajuns după gratii în luna mai a.c.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanul Valentin Ghiţă a reclamat că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 lei. Bărbatul, angajat ca şofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, le-a povestit anchetatorilor că, în luna februarie, şi-a dus microbuzul pentru verificări şi reparaţii la un service din Craiova, cu care firma avea contract. Pentru că nu trebuia să dureze foarte mult, bărbatul şi-a lăsat borseta personală, în care avea documente, dar şi carduri bancare, în maşină. După ce s-a încheiat reparaţia, bărbatul a plecat, fără să mai verifice dacă are toate documentele, borseta fiind la locul ei. Târziu şi-a dat seama că îi lipseşte un card, la care avea ataşat şi bileţelul cu PIN-ul, şi a reclamat furtul.

A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul faptei, respectiv mecanicul auto, Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Pleniţa. În cursul zilei de luni, 15 mai a.c., bărbatul a fost ridicat, dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat de procurorul de caz, care l-a reţinut ulterior pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. Pe 16 mai a.c., Valentin Nicolae a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile.

Dosarul a ieşit din camera preliminară

Pe 7 iunie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Valentin Nicolae a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, intrând în camera preliminară a instanţei, de unde a ieşit luna trecută, mai exact pe 21 septembrie a.c., când magistraţii craioveni au hotărât că poate începe judecarea procesului: „Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Nicolae Valentin. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 229/P/20127 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Nicolae Valentin trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Nicolae Valentin. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 21.09.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Bărbatul a formulat contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova. În plus, la sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Dolj a menţinut faţă de inculpat măsura arestării preventive: „Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Nicolae Valentin, măsură dispusă prin încheierea nr. 142 din 16.05.2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.10.2017”.