„Lionism” de 30 de ani, în Oltenia

0
115

La  Craiova, s-au reunit reprezentanţi ai cluburilor LIONS şi LEO din Oltenia – Lions Club Craiova, Lions Club Craiova „Cetatea Băniei”, Lions Club Drobeta Turnu – Severin, Leo Club Craiova „Terranova”, Leo Club Craiova „Excellion”, Leo Club Râmnicu-Vâlcea, pentru a marca  debutul manifestărilor ocazionate de împlinirea a 30 de ani de „lionism” în regiunea Oltenia.

Istoria Asociaţiei Internaţionale a Cluburilor Lions a început pe 7 iunie 2017, în SUA, la iniţiativa omului de afaceri american, Melvin Jones, scopurile şi obiectivele fiind îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate  şi dezvoltarea continuă a comunităţilor lor. În 1954, Lions Club Internaţional a devenit membru fondator cu statut de ţară al ONU. În prezent, este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume, fiind prezentă în peste 220 de ţări, cu un număr de aproximativ 1.500.000 de membri.

În România, mişcarea a prins conttur în 1990, prin înfiinţarea primelor două cluburi,, unul dintre ele fiind la Craiova. „La Craiova, a fost înfiinţat primul club Lions, după 1990, alături de cel de la Bucureşti, de aceea venim cu drag în Cetatea Băniei, la acest moment omagial. Suntem o organizaţie puternică, întinsă în toată lumea , iar rezultatele vorbesc de la sine. Am alături de mine, pe cei care au pus bazele, în Oltenia, al acestui concept: prof.univ.dr. Maria Vrabete, preşedintele cluburilor din regiunea sud-vest Oltenia, şi conf.univ.dr. Iulian Diaconescu, membru fondator al Lions Club Craiova, alături de voluntari, care au desfăşurat o extraordinară activitate în toţi aceşti ani”, a precizat Pompilia Szellner, viceguvernator Lions Club District 124 România.