Focus pe campionat, Cupa Ligii trece în plan secund

0
129

Săndoi va pregăti rezervele pentru partida de la Ovidiu, iar Cârţu rămâne cu titularii în Bănie

Sorin Cârţu a anunţat că meciul din Cupa Ligii, programat mâine, de la ora 19, la Ovidiu, cu Viitorul Constanţa, va fi abordat de jucătorii care au evoluat mai puţin până acum la Universitatea Craiova. Delegaţia olteană va fi condusă la mare de Emil Săndoi şi Adrian Popescu, în timp ce în Bănie va rămâne Sorin Cârţu cu jucătorii mai solicitaţi în acest sezon pentru a pregăti partida de duminică, din Liga I, cu CSMS Iaşi. „Vrem să mergem mai departe în Cupa Ligii, dar în același timp foarte importantă pentru noi este partida cu Iașiul din campionat, pentru că o victorie ne deschide alte perspective. Astfel, strategia pentru cele două partide este făcută pentru a crea un confort bun tuturor jucătorilor și pentru atingerea obiectivelor. La Constanța vor face deplasarea mai mulți jucători care au evoluat mai puțin. Vor merge cu Emil Săndoi și Adrian Popescu, iar eu voi rămâne acasă cu ceilalți componenți ai lotului pentru a pregăti partida din campionat. Va fi o săptămână grea în care dorim să atingem ambele obiective. Dar prioritate are meciul cu Iași“. Printre jucătorii care vor rămâne să se pregătească în Bănie se află: Vătăjelu, Băluţă, Mateiu, Bawab şi Nuno Rocha.

Cârţu: „Ivan merita să joace la naţionala de tineret”

Dacă Gică Hagi s-a arătat deranjat de faptul că fiul său, Ianis, nu a fost chemat la naţionala de tineret, Sorin Cârțu consideră că Andrei Ivan trebuia folosit de Cristi Dulca, în schimb el neprinzând nici lotul de 18: „M-a surprins că Ivan nu a fost folosit la naționala de tineret. Este un fotbalist care nu a jucat conjunctural la Universitatea Craiova, a meritat postul de titular în atacul nostru în ultimele două partide. Consider că ar fi meritat să fie inclus măcar în cei 14 care intră pe teren. Nici Zlatinski nu a jucat pentru Bulgaria, iar în aceste condiţii pentru noi ar fi fost mult mai bine ca Ivan și Zlatinski să meargă cu noi la Poiana Brașov, mai ales că ambii au pierdut pregătirea de vară”.

Antrenorul craiovean a vorbit şi despre pregătirea efectuată în perioada de întrerupere a campionatului: „Vom vedea la meciurile oficiale cât de util a fost cantonamentul montan. A fost încărcătură, pante, două antrenamente în fiecare zi. Nu i-am menajat deloc. Modul cum s-au comportat băieții îmi dau speranță că vor urma rezultate pozitive. Mă aşteptam chiar să fie mai obosiţi şi mai afectaţi de căldură la amicalul cu Voluntari, dar au făcut un meci bun“.

Cârţu este sceptic că Real Madrid va veni la Craiova pentru inaugurarea noului stadion, peste un an: „În primul rând să vedem gata stadionul, apoi să vedem dacă vom mai fi noi pe aici şi abia apoi ne putem gândi la un astfel de eveniment. Consider că este greu de realizat un amical cu Real Madrid, dar îmi doresc să fiu contrazis. Ar fi fantastic să se inaugureze stadionul cu Real Madrid. La momentul respectiv categoric trebuie să arătăm și noi în alt mod ca echipă”.

Ferfelea: „Sper să se fi terminat seria ghinioanelor”

Mijlocaşul Viorel Ferfelea speră ca victoria din deplasare cu FC Voluntari să reprezinte un restart pentru Craiova în acest sezon şi ascensiunea să continue în campionat, dar şi în celelalte competiţii oficiale. „Vrem să credem că am trecut seria ghinioanelor o dată cu meciul de la Voluntari, iar acum trebuie să ne calificăm în sferturile Cupei Ligii și să continuăm să urcăm în clasament. Trebuie să facem un meci bun și să ne calificăm în fazele superioare ale Cupei Ligii. Această competiție reprezintă o scurtătură pentru a ne trece în palmares un trofeu. Este un prilej bun pentru a juca o finală. Avem o revanșă de luat în fața celor de la Viitorul, dar niciun meci nu seamănă cu altul, fiecare are istoricul lui și de această dată sperăm să demonstrăm noi că suntem mai buni. Nu vom face sărbătoare după o victorie, sărbătoare va fi la finalul campionatului, când obiectivul va fi îndeplinit“ a spus Ferfelea.