Deţinut de la PMS Craiova decedat la spital

0
310

Un deţinut de 36 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a decedat, ieri dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Bărbatul fusese adus la spital luni după-amiază, după ce i s-a făcut rău. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis o anchetă în acest caz şi aşteaptă rezultatul autopsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

Un bărbat aflat în custodia Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova a decedat ieri dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Este vorba despre Gheorghe Vlad, de 36 de ani, din Iaşi, care executa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Potrivit reprezentanţilor unităţiid e detenţie, deţinutului i s-a făcut rău în cursul zilei de luni şi a fost solicitată o ambulanţă SMURD care l-a transportat la spital. Bărbatul a decedat în această dimineaţă, în jurul orei 7.10. „În data de 08.09.2015, în jurul orei 07.10, un deţinut custodiat de Penitenciarul Craiova a decedat în timp ce era internat într-un Spital din reţeaua Publică de Sănătate. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Conducerea Penitenciarului Craiova a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi a informat judecătorul de supraveghere a executării pedepselor privative de libertate şi Poliţia Municipiului Iaşi în vederea identificării aparţinătorilor”, se arată în comunicatul Penitenciarului. Deţinutul nu era unul model, întrucât mai ajunsese la spital anterior după ce se automutilase bătându-şi cuie în cap, însă de această dată nu se ştie de la ce i-a venit rău.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj spun că s-a înregistrat o cauză vizând moartea suspectă a deţinutului din PMS Craiova. Trupul acestuia a fost dus la morgă, iar anchetatorii aşteaptă rezultatul autopsiei pentru stabilirea cauzei decesului.