Arest prelungit pentru şoferul care a vrut să mituiască trei poliţişti cu 5000 de lei

0
190

Şoferul de 31 de ani care a încercat să mituiască trei poliţişti craioveni cu 5.000 de lei pentru a scăpa de dosar penal rămâne în arest preventiv. Luni, 7 septembrie a.c., judecătorii Tribunalului Dolj i-au menţinut inculpatului arestarea, respingându-i cererea de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, luni, cererea şoferului craiovean de 31 de ani, Cristian Ţărţăleanu, de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar şi au menţinut faţă de el măsura arestului preventiv: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Ţărţăleanu Cristian. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domicioui sau măsura controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu de la 07.09.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, pe 26 iulie a.c., seara, doi poliţişti ai Secţiei 4 Craiova au oprit pentru control, în cartierul Rovine,  un autoturism BMW condus de Cristian Ţărţăleanu, de 31 de ani, din Craiova, care emana miros de alcool. Craioveanul a fost condus la Biroul Rutier unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat. Împreună cu agentul de la Rutieră care îl testase, poliţiştii l-au dus pe Ţărţăleanu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe drum către spital, dar şi ulterior, pe parcursul întocmirii actelor de cercetare şoferul le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal. Poliţiştii l-au refuzat, au anunţat conducerea Inspectoratului, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Dolj care au preluat cercetările. Ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, Cristian Ţărţăleanu fiind prins imediat după ce a oferit suma de 5.000 lei, rugându-i pe agenţii de poliţie să nu înregistreze dosarul penal întocmit pe numele său. Pe 7 august a.c., după finalizarea cercetărilor, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ţărţăleanu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.