Etapa a doua de implementare a Proiectului de Monitorizare ”RomaniaEuro Transparency”

0
189

Proiectul de Monitorizare ”RomaniaEuroTransparency” este implementat de Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova în perioada Iulie 2014 – Decembrie 2015, cu susţinere din resurse interne şi are ca scop creşterea transparenţei utilizării fondurilor europene în România. În curând va începe cea de-a doua etapă de implementare.

În prima etapă de implementare a Proiectului de Monitorizare ”RomaniaEuroTransparency” au fost centralizate şi sintetizate informaţii despre mecanismele de absorbţie a fondurilor europene, de monitorizare şi implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană. „În a doua etapă de implementare a Proiectului de Monitorizare ”RomaniaEuroTransparency, Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova îşi propune să lanseze o campanie de monitorizare a gradului de transparenţă şi democraţie a entităţilor guvernamentale şi neguvernamentale din România care formează mecanismul de monitorizare şi implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene”,  a precizat Carla Stoica, preşedinte Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova, într-un comunicat de presă.

Creşterea transparenţei utilizării fondurilor europene în România

În scopul creşterii transparenţei utilizării fondurilor europene în România, rezultatele de etapă şi finale ale Proiectului ”RomaniaEuroTransparency” sunt comunicate sub formă de rapoarte de monitorizare către mass-media, societatea civilă şi instituţiile U.E. cu atribuţii în managementul fondurilor europene. În acest sens, Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova va remite periodic către massmedia documentele rezultate din utilizarea unor instrumente specifice de monitorizare, iar Raportul final va fi comunicat Comisiei Europene. „În acest context, Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova îşi exprimă speranţa că instituţiile mass-media din Oltenia vor susţine implementarea cu succes a Proiectului ”RomaniaEuroTransparency” în scopul creşterii transparenţei utilizării fondurilor europene în România”, se ma spune în comunicatul respectiv.