Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că instituţia a primit, astăzi, de la Direcţia pentru Agricultură documentul necesar pentru a putea supune votului, în plen, decizia de actualizare a preţurilor medii ale principalelor produse agricole.

0
247

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că instituţia a primit, ieri, de la Direcţia pentru Agricultură documentul necesar pentru a putea supune votului, în plen, decizia de actualizare a preţurilor medii ale principalelor produse agricole. Ion Prioteasa a mai precizat că, odată cu primirea adresei a solicitat convocarea unei şedinţe extraordinare a consiliului judeţean, pentru a supune spre aprobare proiectul de hotărâre prin care aceste tarife ar urma să fie modificate.

„Astăzi am primit de la Direcţia pentru Agricultură Dolj o comunicare privitoare la actualizarea preţurilor medii ale principalelor produse agricole, care ne permite să convocăm de urgenţă o şedinţă extraordinară a consiliului judeţean şi să supunem la vot decizia de modificare a acestor tarife.

Încercăm astfel să eliminăm o inadvertenţă din cauza căreia aveau de suferit foarte mulţi oameni, proprietari de terenuri care şi-au arendat pământurile şi primesc arenda în natură. În acest caz, legea prevede că impozitul pe venit se calculează pe baza preţului mediu stabilit pentru fiecare produs agricol în parte de către specialiştii Direcţiei pentru Agricultură.

Documentul pe care ni l-a transmis astăzi direcţia era necesar pentru a putea declanşa demersul. Paşii care trebuie urmaţi sunt stabiliţi clar de Codul fiscal: direcţiile pentru agricultură trimit consiliilor judeţene propunerile privind preţurile medii, în vederea aprobării, iar hotărârile consiliilor sunt apoi transmise direcţiilor generale ale finanţelor publice.”