Peste 60% din personalul medical din spitalele publice, vaccinat contra COVID – 19, conform Federaţiei sindicale “Sanitas”

0
494

O primă evaluare a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul angajaților din spitalele publice din țară a fost efectuată de către Federația “Sanitas”, concluzia fiind că peste 60% din personal este vaccinat sau a trecut deja prin boală.

Conform unei informări a Federației “Sanitas” din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%). „Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ”, informează Sanitas. Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea. „Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară”, mai spun reprezentanții Sanitas.