Noua echipă de conducere a PLUS Dolj va fi aleasă la sfârșitul acestei săptămâni

0
327

Duminică, 11 august, se va desfășura Convenția Județeană PLUS Dolj, în care membrii Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate din Dolj vor alege noua echipă de conducere a partidului în județ, inclusiv pentru organizația de tineret.

Vor fi aleși președintele PLUS Dolj, 8 membri în Biroul Filialei Județene – 4 propuși de președinte și 4 aleși prin vot secret –, 3 membri în Comisia de Integritate și Arbitraj și 3 membri în Comisia de Cenzori. Pentru organizația de tineret, Generația PLUS, unde vor avea drept de vot doar membrii cu vârsta mai mică de 30 de ani, vor fi aleși un coordonator județean și 4 membri ai Biroului Filialei Județene G+. Mandatul echipei județene de conducere este de doi ani, începând de la data alegerilor.

Încă de la înființare, activitatea PLUS Dolj a fost coordonată de o echipă de conducere interimară, sub forma unui Grup de Inițiativă Județeană, cu responsabili pe comunicare, recrutare, organizare campanie pentru alegeri, politici publice locale, fundraising și organizare de evenimente. Unii dintre aceștia s-au alăturat echipei încă de la începutul anului 2018, înainte de a se înființa partidul, prin Platforma România 100.

Alegerile județene au fost programate la finalul primei etape de înființare a Comunităților Locale din teritoriu și a alegerilor interne la nivel local. Comunitatea Locală, element de diferențiere al partidului, este, conform Statutului PLUS, forma de organizare locală la nivel național, echivalentul filialelor locale ale celorlalte partide politice, însă cu distribuire teritorială diferită.

La Convenția Județeană, reprezentanții echipei centrale vor fi Alin Mituța, membru al Consiliului Național PLUS și coordonator  regional SV Oltenia, Victor Giosan, membru al Biroului Național PLUS și coordonator regional SV Oltenia, și Oana Chirilă, membru al Consiliului Național PLUS și coordonator Generația PLUS al regiunilor Vest și SV Oltenia.