Un copil de 13 ani s-a înecat în Dunăre, la Calafat

0
115

În cursul zilei de miercuri, 7 august, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a trei incendii, precum şi pentru a căutaun minor înecat în fluviul Dunărea. De asemenea, echipajele ISU au fost solicitate să intervină şi la 20 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru stingerea unui incendiu.

Detaşamentul de Pompieri Calafat a intervenit în ziua de miercui, 7 august, cu o autospecială  şi o barcă cu un echipaj de căutare–salvare, pentru căutarea unui copil în vârstă de 13 ani care s-a înecat în fluviul Dunărea. După aproximativ două ore de căutări, minorul a fost scos pe malul fluviului Dunărea, acesta fiind decedat.

Garda de Pompieri Bechet a intervenit în comuna Călăraşi, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexe gospodăreşti, proprietatea lui Florin N. Ajuns la faţa locului, echipajul de pompieri a constatat că incendiul se manifesta la un depozit de furaje, pe o suprafaţă de aproximativ 20 m², cu posibilitatea de propagare la casa de locuit din apropiere. Din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3 tone plante furajere, 10 ml gard scândură şi un WC. Tot echipajul de la Garda de Pompieri Bechet a intervenit şi în localitatea Sadova, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în la groapa de gunoi, unde, din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 5.000 kg  reziduuri menajere. Totodată, secţia de Pompieri Craiova a intervenit în localitatea Filiaşi, satul Răcarii de Sus, la proprietatea lui Marin V., cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, unde, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, au ars aproximativ 19 ha vegetaţie uscată şi mirişte.