Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt

0
477

furtPoliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie au organizat şi executat, joi, activităţi de informare a cetăţenilor, activităţi ce se înscriu în Campania „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt” destinată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţă. Prin activităţile desfăşurate, poliţiştii îşi propun să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte  furturile  din locuinţe.

Poliţiştii au acţionat în zona Calea Bucureşti, străzile Păuniţei, Drumul Muntenilor,  Stejarului, Pescăruşului, Drumul Apelor, Eustaţiu Stoenescu, Tehnicii, astfel fiind distribuite materiale suport ale campaniei  şi au făcute recomandări  cetăţenilor.

Recomandările Poliţiei Române pentru prevenirea furturilor din locuinţe: ţineţi  uşa de acces în locuinţă  încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă. Pentru asigurarea securităţii locuinţei, îmbinaţi mijloacele mecanice cu cele  electronice; alegeţi încuietori prevăzute  cu chei ce nu pot fi multiplicate  uşor. Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau ultimul etaj, asiguraţi-vă ferestrele prin montarea unor gratii metalice sau un sistem antiefracţie. Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie. Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului.

 Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă. Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat. Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită. Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare.