Christoph Daum, numit selecţioner al României

0
126

daumFederaţia Română de Fotbal l-a prezentat pe tehnicianul german Christoph Daum ca noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României. Propunerea administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al României a fost aprobată de Comitetul Executiv. Numirea tehnicianului în vârstă de 62 de ani a fost votată de către toţi membrii prezenţi la şedinţă, 8. În sală au fost doar opt persoane dintre cele 15 care formează Comitetul Executiv. Decizia va fi atacată de cei care au boicotat votul, pe motiv că Aurel Braşoveanu – reprezentantul Ligii a II-a – a fost condamnat definitiv şi nu mai are voie să ocupe postul de administrator în fotbal. Răzvan Burleanu a anunţat că Gigi Becali i-a sunat pe membrii Comitetului Executiv pentru a nu vota numirea lui Daum ca selecţioner, preşedintele FRF considerând că acest gest confirmă faptul că instalarea neamţului va conduce la stoparea influenţelor la nivelul selecţiei jucătorilor la echipa naţională.

Pentru a se asigura că votul va fi valabil, membrii Comitetului Executiv au cerut avizul Departamentului Juridic al FRF, care a considerat că şedinţa este statutară. Campion în Germania, Austria şi de trei ori în Turcia, Christoph Daum a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beşiktaş, Fenerbahce, Austria Viena şi Club Bruges.

Daum: „Vom ataca întotdeauna, vrem să controlăm jocul”

Christoph Daum a declarat că vrea de la formaţia pe care o pregăteşte să atace mereu, să controleze jocul. „Este o onoare şi o responsabilitate să dau ce am mai bun pentru fotbalul din România. Munca din fotbal devine mai frumoasă atunci când este încununată de succes. Fiecare efort pe care-l facem ne aduce bucurie. Vreau să avem succes, să obţinem cele mai bune rezultate, în fiecare meci, antrenament şi discuţie şi să obţinem calificarea la Campionatul Mondial din 2018. Avem nevoie de respect, reguli şi disciplină. Concepţia mea despre fotbal este următoarea: vom ataca întotdeauna, chiar dacă mingea este la adversar. Vrem întotdeauna să controlăm jocul, să avem iniţiativa. Dacă pierdem mingea trebuie s-o luăm înapoi. Avem nevoie de jucători puternici fizic, tactic, dar şi mental, care să dea totul pentru fotbalul românesc, să aibă mentalitate de învingător. Vom lucra la aceste calităţi şi vom pune accentul pe caracterul jucătorilor. Din calităţile individuale trebuie să obţinem rezultatele optime. Voi cere mult de la toţi, dar, în primul rând, voi fi cel mai exigent cu mine însumi. Trebuie să ne implicăm total, să ne concentrăm, să avem spirit de echipă. Trebuie să fim mai puternici şi mai buni decât alţii. Îmi voi dedica zi de zi munca în scopul succesului fiecărui jucător. Cer jucătorilor şi colaboratorilor angajament total pentru succesul fotbalului românesc. Mă aştept ca fiecare să-şi încerce limitele cu pasiune şi entuziasm. Dacă ne implicăm total vom realiza împreună totul. Fiecare român aşteaptă de la noi să dăm totul pentru succes. Vreau să atingem cele mai bune performanţe. Succesul fotbalului românesc pe toate planurile contează cel mai mult. Fundamentul colaborării noastre va fi încrederea reciproc”, a declarat Daum.